Kefalonia, Griekenland

Kefalonia Dwaal rond op Kefalonia, een van de Ionische Eilanden. Waar sommige Griekse eilanden echte toeristische trekpleisters zijn, is Kefalonia een rustige plek. Hier tref je nog de authentieke Griekse manier van leven aan. Dit prachtige eiland biedt jou de gelegenheid om uit te blazen aan een van de mooie stranden, te dineren in charmante haventjes of de ongerepte natuur te verkennen. Een absoluut hoogtepunt hier is het sprookjesachtige meer van Melissani.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fiscardo

Het eiland is door een verwoestende aardbeving getroffen in 1953 en Fiscardo is het enige dorpje dat niet hevig getroffen werd. Het is tevens een van de meest groene plekken van het eiland en het bezit een charmante haven. Vergaap je aan de kleurrijke vissersbootjes en wandel door de groene omgeving.

Fiscardo, Kefalonia

Assos

Op ongeveer een kwartier rijden van de geliefde Myrtos-baai vind je het schattige dorpje Assos. Kleurrijke huisje liggen tegen een groene heuvel, begroeid met sparren en dennenbomen. Je vindt in deze omgeving ook een interessant vijftiende-eeuws kasteel, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de bossen en het water.

Assos, Kefalonia

Meer van Melissani

Op naar het meer van Melissani en misschien nog wel belangrijker, de gelijknamige grot. Het is niet voor niks dat in de Griekse Mythologie dit de 'Grot van de Nymfen' werd genoemd. Het licht dat in de grot op het ondergrondse meer valt, is een waar spektakel en levert het ene fotogenieke plaatje na het andere op. Er zijn dagelijks meerdere tours waarbij je met een bootje over kristalheldere water de grot invaart.

Melissani, Kefalonia
Ballon!