Vouraikos-kloof, Peloponnesos

 Vouraikos-kloof Ontdek de imposante rotswanden en verborgen valleien tijdens de spectaculaire treinrit door de Vouraikos-kloof. De tandradbaan loopt van de kustplaats Diakofto naar het bergdorp Kalavrita op een hoogte van 712 meter. De spoorlijn loopt al slingerend langs de Vouraikosrivier. Soms moet de trein een helling van 25 graden overbruggen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mega Spileo

Het klooster Mega Spileo is gebouwd in de holte van een rotswand in de Vouraikos Kloof. Het gebouw op een hoogte van 940 meter en bestaande uit acht verdiepingen doet indrukwekkend aan. Stap binnen in de kerk en ontdek prachtige iconen en fresco's. Het museum heeft een grote collectie van heilige kruizen, originele manuscripten en kostuums. Het klooster werd gebouwd in 362 na de vondst van een icoon van de Maagd Maria. Jaarlijks bezoeken pelgrims het klooster ter ere van de beschermheilige Maagd Maria.

Mega Spileo

Diakofto

Struin door de rustige vissersplaats Diakofto en ervaar de gastvrijheid van het dorp. In het centrum van de stad vind je een grote keus aan restaurants, cafés en winkels. Proef van de heerlijk geurende lokale gerechten en geniet van het schitterende uitzicht over de Golf van Korinthe. Te midden van de restaurant bevindt zich de halte van de tandradbaan Odontotos. Reserveer tickets voor een spectaculaire treinrit door de Vouraikos Kloof naar het bergdorp Kalavrita.

Diakofto, Vouraikos kloof

Kalavrita

Bij het eindpunt van de spoorlijn kan je het traditionele Griekse bergdorp Kalavrita ontdekken. De vele winkeltjes bieden lokale natuurproducten zoals verse walnoten, honing en kruiden aan. Strijk neer op een van de gezellige terrasjes en geniet van het magnifieke uitzicht op het Aroania gebergte. Het klimaat en de frisse berglucht is een ideale omgeving voor zeldzame vlinders. Net buiten het dorp is een oorlogsmonument ter herinnering aan de slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog. De klok in de linkertoren van de kerk staat stil op 02:34; het tijdstip waarop vrijwel de complete mannelijke bevolking van 15 jaar en ouder destijds werd vermoord.

Kalavrita, Vouraikos kloof
Ballon!