Lefkas, Griekenland

Lefkas eiland Bekend om de prachtige witte zandstranden is het eiland Lefkas. Verbonden met een bewegende brug is het eiland goed met de auto te bezoeken. Stop als eerste in Lefkas stad voor een mooie wandeling over de boulevard. Verken de prachtige stranden zoals Porto Katsiki en Agiofili beach. Rijdt met de auto naar het zuidelijkste puntje van het eiland, Kaap Lefkatas, voor een schitterend uitzicht over de zee.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lefkas stad

Zodra je via de bewegende brug het eiland opkomt ben je in Lefkas stad. Een klein stadje waar veel te zien en te doen is. Wandel over de boulevard en neem een kijkje bij de Agios Minas kerk. Met name het houtsnijwerk van de kerk is bijzonder. Ook de schilderijen in de kerk zijn een bezoekje waard. In het archeologische museum zijn nog vondsten uit de vierde eeuw te bekijken. Dichtbij de stad zijn de schitterende stranden Kathisma en Gira beach te bezoeken.

Lefkas stad

Zandstranden

De prachtige zandstranden, dat is waar veel toeristen voor komen op Lefkas. Deze zijn er in overvloed te vinden, met name aan de westkust. Het eiland heeft schitterende brede stranden, maar ook mooie kleine baaitjes om een middag te relaxen. Sommige zijn alleen met de boot te bereiken. Een populair zandstrand ten zuidwesten is Porto Katsiki. Hoge hellingen op de achtergrond en een mooie route naar het strand toe vanuit Lefkas stad. Agiofili beach, een van de mooiste baaitjes, ligt in de buurt op ongeveer twee kilometer van het dorp Vasiliki af.

Zandstranden op Lefkas

Agios Nikitas

Aan de westkant van het eiland ligt het kleine dorpje Agios Nikitas. Een autovrij dorp met smalle steegjes waar je loopt over geplaveide straatjes langs souvenir- en boetiek winkels. Met name het strand, Milos Beach, is waar vele toeristen voor komen in Agios Nikitas. Een uitgestrekt zandstrand te bereiken via een houten trap. Of bezoek het Pefkoulia strand bij dit plaatsje. Neem vanaf het strand een watertaxi naar andere afgelegen strandjes en geniet van de omgeving op het heldere water.

Agios Nikitas, Lefkas

Nidri

Aan de oostkant van het eiland ligt het oude, gezellige vissersdorpje Nidri. Een populaire badplaats met veel toeristen in de zomermaanden. Wandel over de boulevard en aanschouw de dobberende bootjes in de haven of ga op stap naar de prachtige Dimosari watervallen in de buurt. Stap op een boot naar de eilanden Kefalonia, Meganisi of Ithaki. Nidri ligt namelijk ideaal om het gehele eiland te bezoeken en te verkennen.

Nidri, Lefkas

Vasiliki

Een echte kustplaats in het zuiden van Lefkas is Vasiliki met een gemoedelijke haven en allerlei visrestaurants. Vanaf de grotere haven in het dorp varen vaak boten naar de eilanden Kefalonia en Ithaki. Of stap op de boot naar de stranden in de buurt, zoals Egremni, Agiofili beach of Porto Katsiki. Bij Ponti beach is de watersport erg populair, de baai zorgt ervoor dat er altijd wind staat wat veel windsurfers aantrekt.

Vasiliki, Lefkas

Kaap Lefkatas

Het zuidelijkste puntje van het eiland is Kaap Lefkatas. Op steile witte rotsen staat een vuurtoren van de Griekse Marine. De verhalen gaan dat er vroeger op deze plek een tempel van Apollo zou hebben gestaan. Rijdt met de auto via het drop Athani naar de vuurtoren toe voor een schitterend uitzicht over zee en de eilanden. Uiteraard is het ook mogelijk om met een boot langs Kaap Lefkatas te varen.

Kaap Lefkatas, Lefkas

Dimosari watervallen

Vlakbij het dorpje Nidri liggen de Dimosari watervallen. Maak een mooie wandeling van Nidri naar de watervallen toe van ongeveer vier kilometer lang. Loop door de olijfboomgaarden, via het dorp Rachi naar de rotsformatie en kloof. In een kloof genaamd Dimosaris zijn de watervallen te vinden. Ook met de auto zijn de watervallen te bereiken tot een paar honderd meter ervan af.

Dimosari watervallen, Lefkas
Ballon!