Karpenisi, Griekenland

Karpenisi, Centraal-Griekenland Het charmante Karpenisi ligt middenin de prachtige natuur in het Pindos gebergte in de regio Evritania. Dit gebied staat bekend om zijn groene valleien, watervallen en hoge bergen, waar in de winter zelfs geskied wordt. In de omgeving bezoek je historische plekjes als het antieke amfitheater en het beroemde klooster van Prousos. Outdoorliefhebbers kunnen hun hart ophalen met mountainbiken, avontuurlijke hikes en uitdagende klimtochten. In de omgeving zijn unieke traditionele dorpjes als Megalo Chorio te vinden en je kunt er heerlijk eten en drinken bij een van de vele Griekse tavernes en koffiehuizen. De interessante bezienswaardigheden en authentieke sfeer maakt dat Karpenisi een geliefd stadje is voor een wat langer verblijf.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Klooster van Prousos

Vanaf Karpenisi rijd je via een prachtige bergroute met haarspeldbochten naar het klooster van Prousos. Dit Byzantijnse bouwwerk is gebouwd tegen een rotswand, hangend boven een kloof. Door deze unieke ligging maakt het een bezoek al meer dan waard. Er is een klein museum waar je meer te weten komt over de Griekse revolutie en er is een mooi kapelletje met muurschilderingen. Vanaf de toren van het klooster is het genieten geblazen van het prachtige uitzicht over de bergen en de groene vallei.

Karpenisi, Centraal-Griekenland

Panta Vrechei

Panta Vrechei is de naam voor zowel de kloof als de waterval gelegen tussen Doliana en Roska. Je kunt in de omgeving prachtige wandeltochten maken langs klaterende watervallen en via houten bruggetjes over de Krikeliotis rivier. Deze rivier leent zich voor mooie kanotochten, er worden rivier-trekkings georganiseerd en in het voorjaar kun je er ook raften.

Karpenisi, Centraal-Griekenland
Ballon!