Volos, Griekenland

Volos Aan de voet van de berg Pilio en de azuurblauwe baai van de Pagasitische Golf schittert de stad Volos. Door de ligging is de stad uitgegroeid tot een grote havenstad en vertrekken er veerdiensten naar de nabijgelegen eilanden. Na een zware aardebeving zijn grote delen van de stad verwoest en werd het gedeelte aan de kust met een modern stratenplan opnieuw opgebouwd. Gelegen tussen de steden Athene en Thessaloniki ontwikkelde Volos zich als moderne stad van handel en industrie met behoud van de traditionele Griekse gewoontes.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Palia wijk

Het oude stadsdeel dat bespaard is gebleven tijdens de aardbeving is levendig en gezellig. Bezoek de dagelijkse lokale markt waar de marktkooplui luidkeels hun verse vis en lokale producten aanprijzen. Huur een fiets en volg de lokale inwoners over de boulevard aan de haven. Hier ligt een replica van de mythische Argo, het schip van de Argonauten uit de veertiende eeuw. De boulevard is ook dé plek om op een terrasje en taverne plaats te nemen. Bestel een tsipouro, de lokale anijsdrank van de streek die traditioneel geserveerd wordt met kleine hapjes (mezedes).

Palia wijk Volos

Argonauten

Volos is de stad van de Argonauten, een groep helden uit de Griekse mythologie. In de haven ligt een replica van de mythische Argo, het symbool van de stad. Het schip biedt plaats aan 50 roeiers met grote houten roeispanen en vaart nog regelmatig in de wateren rondom de stad.

Argonauten schip, Volos

Centaurs' pad

Zin in een uitdagende wandeling door de natuur? Trek dan je wandelschoenen aan en volg het Centaurs' pad. Je wandelt door dichte begroeiing van het diepe bos langs kleine watervallen en kabbelende beekjes. Af en toe is een stukje klimmen nodig. Dit is het meer dan waard door de panoramische vergezichten op de omgeving!

Centaur pad Volos

Agios Nikolaos

De St. Nicholas Metropolitan kathedraal met de klokkentoren ernaast is een populaire bezienswaardigheid in Volos. Het gebouw ligt midden in de stad op een plein. Buiten is het een gezellige drukte en binnen ervaar je de stilte en schoonheid van deze byzantijnse kathedraal. Bekijk vooral de beschilderde koepel en talloze mooie fresco's op de muren.

Agios Nikolaos kathedraal Volos

Agios Konstantinos

Wandel naar het eind van de haven en bezoek deze prachtige basiliek aan de waterkant. Vanaf hier heb je niet alleen een schitterend uitzicht over het water, maar ook op de kerk zelf. Stap binnen en bewonder de prachtige schilderijen en een indrukwekkende kandelaar in de vorm van het kruis.

Agios Konstantinos Volos

Archeologisch Museum

Stap binnen in het statige neoklassieke gebouw van het Athanasakeion Archeologisch museum. Neem de tijd om de historische vondsten en collecties die verdeeld zijn over meerdere zalen te bekijken. De mooiste aanwinsten van het museum zijn afkomstig van opgravingen in de regio's Magnesia en Karditsa. In een van de zalen wordt een indrukwekkende verzameling getoond van geschilderde grafpilaren en neolithische potten en beeldjes.

Archeologisch Museum Volos

Rooftile and Brickworks Museum N. & S. Tsalapatas

Ontdek de wereld van de fabricage van dakpannen en bakstenen in het Rooftile and Brickworks Museum. Een interessant museum, gehuisvest in een industriële oude fabriek. Volg de gemarkeerde interactieve route door het museum en raak onder de indruk van de enorme machines en installaties.

Rooftile and Brickworks Museum Volos

Omgeving

Stoomtrein Pilion

Reserveer een zitplaats in de authentieke locomotief "Moutzouris". Een minibus brengt je vanaf het station in Volos naar de opstaplocatie in Ano Lekhonia. De spoorlijn gaat door bergachtig gebied van de hellingen van de berg Pilion. Geniet onderweg van de natuurlijke schoonheid van het landschap. Als hoogtepunt rijdt de trein over de stalen Chirico's brug. Stap uit in het plaatsje Milee en wandel over het stenen pad naar het gezellige plein in het dorp. Vergeet niet om te genieten van het spectaculaire uitzicht over de baai van Pagasitikos.

Stoomtrein Pilion, Volos
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!