Reisinfo Lika-Senj, Kroatië

De regio Lika-Senj is een populaire vakantiebestemming in Kroatië tijdens een rondreis door Kroatië en met een recht! Je vindt hier de mooie Adriatische Kust met het eiland Pag, Nationaal Park Plitvice Meren en het Nationaal Park Sjeverni Velebit.

Plitvice Meren in de regio Lika-Senj
Pula in de regio Lika-Senj

Het stadje Gospić ligt op de oevers van de rivier de Lika en vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het stadje. In het centrum vind je veel gezellige cafés en restaurantjes. In het nabijgelegen Smiljan ligt het Teslamuseum. Je kent de naam vast van de elektrische auto's. Nikola Tesla is de uitvinder van de wisselstroomgenerator en is hier geboren, de auto is naar hem vernoemd. Het havenstadje Senj is zeker een bezoek waard, authentieke panden en de jachthaven aan het azuurblauwe water van de Adriatische Zee wachten hier op je. Slenter door de middeleeuwse straatjes, langs de oude stadsmuren en bezoek het Nehaj Fort dat op de heuvel boven de stad uitsteekt.

De Kroatische Eilanden Rab en Pag liggen voor de kust, beiden zijn met de veerboot te bereiken. Op Rab ligt het gelijknamige stadje op een landtong. Slenter door de middeleeuwse steegjes op zoek naar de dertiende-eeuwse kathedraal en het benedictijnse klooster. Vanaf het klooster kan je een pad over de rotsen wandelen. Direct naast Rab liggen de plaatsen Banjol en Palit, beiden met een jachthaven. Vanaf Barbat kan je makkelijk naar het onbewoonde eiland Otok Dolin.

Een deel van Pag hoort bij Lika-Senj. Het is een groot eiland, voornamelijk bekend vanwege de olijfgaarden, zoutwinning, kantwerk en schapenkaas. Uiteraard worden alle vier goed verkocht op het eiland. Bezoek de stadjes Pag, Simuni, Novalja en Metajna en ga langs bij het zoutmuseum en kantgalerijen. Heb je de smaak echt te pakken, neem dan een kijkje bij een kaashuis en een olijfgaard, waar proeverijen gehouden worden.

Nationaal Park Plitvice Meren is één van de grootste trekpleisters van Kroatië. Je zult niet de enige zijn die het park bezoekt, maar het is absoluut schitterend. Wandelpaden, deels over houten vlonders, nemen je mee langs talloze watervallen en de groene meren. Door het park lopen lange en kortere wandelroutes, maar je kan ook met een boot en een treintje het park verkennen. Let op, koop van te voren een ticket voor een dag en tijd.

Het andere nationale park dat je kunt bezoeken is Nationaal Park Noordelijk Velebit. Het indrukwekkende karstgebergte is de ideale plek om te wandelen. Aan de ene kant heb je uitzicht over de Adriatische Zee en aan de andere kant over het binnenland van Kroatië. Naast korte tochten en dagwandelingen kan je ook meerdaagse trektochten maken in het park. Houd je ogen open voor wild dat in het park leeft, waaronder de bruine beer.

Rondreizen door Lika-Senj, Kroatië

Een aantal van onze Kroatië-rondreizen gaan door de regio Lika-Senj. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Benieuwd welke bezienswaardigheden Dalmatië te bieden heeft? Maak dan nu die droomreis en start je camperreis in de historische stad Split. Bezoek highlights die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, bewonder eilanden en nationale parken met ontelbare watervallen en meren. Havenstadjes als Zadar en Trogir ontbreken niet tijdens deze trip, evenals een van de absolute hoogtepunten van Zuid-Dalmatië, de ommuurde vestingstad Dubrovnik.

Camper McRentDubrovnikHvarSplit

Ontelbare eilanden, oude culturen en schitterende natuurparken; welkom in Kroatië! Jouw reis start op het schiereiland Istrië in de historische stad Pula. Na een bezoek aan het amfitheater reis je door naar het gezellige, sfeervolle Rovinj. Hier leer je de smaakvolle keuken van Kroatië kennen bij een van de vele restaurantjes in het oude centrum of aan de haven. Het Nationaal Park Plitvicemeren is een van de hoogtepunten van deze prachtige rondreis. Deze roadtrip eindigt in het authentieke plaatsje Zadar, wat op een eiland is gebouwd.

PlitvicemerenPulaKrKZadar
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!