Laerdal, Vestland

Laerdal Vestland Laerdal is een prachtig fjordendorpje dat niet misstaat in elke Noorwegen-reisgids. Lærdalsøyri is een middeleeuws dorp en was ooit het grootste handelscentrum naast Bergen. In de mooie grote houten huizen zijn veel antiek- en interieurwinkels gevestigd en de restaurantjes serveren overheerlijke lokale gerechten. Een must-see is de best bewaarde staafkerk van Noorwegen. Een andere leuke bezienswaardigheid is het Noorse Centrum voor Wilde Zalm, waar je meer te weten komt over zalm en de zalmvisserij.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Staafkerk van Borgund

De staafkerk van Borgund, gebouwd rond 1180, is de best bewaarde staafkerk van Noorwegen. Dit imposante bouwwerk is een nationale schat en bijzonder om te zien. Vlakbij de staafkerk is een bezoekerscentrum aanwezig inclusief souvenirshop en een restaurant waar lokale gerechten worden geserveerd. De staafkerk van Borgund bevindt zich op 28 kilometer van Laerdal.

Laerdal Vestland

Groente & fruitproducent

In Laerdel heerst een uniek microklimaat, waardoor het één van de grootste producenten van fruit, groenten en bessen van Noorwegen is. Het landschap fleurt helemaal op wanneer de fruitbomen met mooie kleuren in bloei staan. Zie je een bord met ‘selvplukk’ staan, dan mag je tussen het geurige fruit je eigen vruchten plukken.

Laerdal Vestland

Het Noorse Centrum voor Wilde Zalm

Wist je dat Noorwegen de beste zalmrivieren ter wereld heeft? In het juiste jaargetijde kun je de zalmen tegen de stroming in zien zwemmen, een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Aan de oever van rivier Laerdalselva ligt Het Noorse Centrum voor Wilde Zalm. Zoals de naam al doet vermoeden focust dit centrum zich op de vissoort zalm. Je kunt de zalm observeren en meer te weten komen over de tradities van de zalmvisserij.

Laerdal Vestland
Ballon!