Gol, Viken

Noorwegen Gol is het hele jaar door een fijne bestemming. Pak de fiets, mountainbike of ga paardrijden door de fantastische natuur. Ontdek al wandelend het bergachtige gebied rond Gol met prachtige uitzichten op het Golsfjellet plateau. In de herfst wordt het Fårefestivalen, een schapenfestival met activiteiten in de binnenstad gehouden. In de winter verandert het gebied in een sneeuwparadijs, met voor ieder wat wils voor een onvergetelijke vakantie.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Gol Staafkerk

Steek vanaf het centrum de rivier Hallingdalselva over en bezoek het middeleeuwse park Gordarike. In het park staat een exacte kopie van de staafkerk van Gol. De originele staafkerk, gebouwd in 1200, is verplaatst en staat tegenwoordig het Noors Cultuurhistorisch Museum in Oslo. Stap even binnen bij de staafkerk en bewonder de bijzondere architectuur en het gedetailleerde houtsnijwerk.

Noorwegen

Fietstocht rond de Tisleifjord

Start je fietstocht in het plaatsje Oset, ongeveer 15 minuten vanaf Gol. Dit is het beginpunt van de fietstocht van circa 40 kilometer langs het meer Tisleifjorden. Stop tussendoor om van het fantastische uitzicht op het Golsfjellet plateau te genieten. Trakteer jezelf op een heerlijke wafel in Langestølen.

Noorwegen

Winter in Gol

In de winter veranderd het gebied rond Gol in een waar sneeuwparadijs. In het skigebied Golsfjellet kun je je uitleven op meer dan 100 kilometer aan langlaufroutes en skipistes, van verschillende moeilijkheidsniveaus. Huur een sneeuwscooter of maak een sledetochten met husky's en ontdek de fantastische natuur in de sneeuw. Wist je dat je hier zelfs kunt ijsvissen?

Noorwegen

Omgeving

Hemsedal

Kajakken op de rivier de Mørkedøla, zwemmen in het meer Grytevatnet, wandelen naar een waterval of rotsklimmen, het Hemsedal biedt voor elk wat wils. Informeer bij de lokale bevolking naar de mogelijkheden en zij vertellen je over hun favoriete plekje of wandeltocht. De wandeling naar de top van de Storhøvda staat in de top 10. Het is een gemakkelijke wandeling, met een fantastisch uitzicht op de Skogshorn en de omliggende meren en bij helder weer kun je zelfs de Hydnefossen-waterval in de verte zien glinsteren.

Zomers in Hemsedal

Gardnos Krater

Rijd je vanuit Oslo richting Gol, dan kom je onderweg langs de Gardnos Krater. Even voorbij Nesbyen ligt het bezoekerscentrum. Ontdek de geheimen van de krater en maak kennis met geologie van het gebied. Boek een toer met een gids en laat je alles vertellen over het bijzondere gesteente van de krater.

Gardnos Kraterl
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!