Serfaus, Tirol

Serfaus De plaatsen Serfaus, Fiss en Ladis dragen samen de naam 'Sonnenterrasse'. De zonnige regio ligt ook nog eens prachtig: hoge bergen, alpenweiden en heldere meren in overvloed. Serfaus staat garant voor een actieve dag met het hele gezin. Het dorp is autovrij. Gelukkig is er de 'Dorfbahn', een soort metro.

Activiteiten en omgeving

Belevenispark Hög

Tijdens warme dagen is dit park echt een aanrader. Met de gondel van de Alpkopfbahn kom je bij het speelparadijs voorzien van een prachtige ligweide met speeltoestellen. Neem een verkoelende duik in het bergmeer de Högsee of huur een waterfiets of kajak. Vlak bij dit belevenispark ligt de spectaculaire rodelbaan Schneisenfeger.

Serfaus

Familiencoaster Schneisenfeger

Op deze anderhalve kilometer lange spectaculaire zomer- en winterrodelbaan haal je snelheden tot wel veertig kilometer per uur. Doe zoals de Tirolers zeggen: 'Gas geiba und ocha übrn Bichl' (Vol gas en over de bergen naar beneden). Kinderen vanaf drie jaar oud mogen mee onder begeleiding. Kinderen vanaf acht jaar oud kunnen zelfstandig naar beneden roetsjen, mits ze 1,30 meter of langer zijn.

Serfaus

Erlebniswelt Serfaus

De entree van beleveniswereld Serfaus is vlak bij het middenstation van de berglift Komperdellbahn. Het speel- en recreatieparadijs 'Murmliwasser', met een oppervlak van maar liefst 15.000 vierkante meter, staat vol watertrappen en hangbruggen rond een wilde bergbeek. Ook zijn er speeltoestellen. Ga op ontdekkingsreis met de themawandeling 'Murmlitrai' en neem een kijkje in de marmottengrot. Je komt van alles te weten over het Murmeltier, de Alpenmarmot. Reis je met het hele gezin? Misschien is de Super Sommer Card dan handig: deze kaart verschaft toegang tot veel diensten en attracties in de regio Serfaus-Fiss-Ladis. Voorbeelden zijn de kabelbanen en metro, toegang tot beleveniswereld Serfaus en belevenispark Hög, het Zomerfunpark Fiss, Kinder-Bergwerk (kindermijn) en kinderanimatie.

Serfaus

Mountainbiken en fietsen

Serfaus heeft onbegrensde mogelijkheden voor fietsers en mountainbikers. De omgeving telt talloze fietspaden en trails voor elk niveau. Het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis is een aanrader. Met negen trails biedt het park uitdaging voor zowel beginners als geoefende bikers.

Serfaus

Serfauser Sauser

Vanaf het bergstation van de Sunliner zijn verschillende tokkelbanen. Hangend aan een kabel suis je over de berghellingen, pistes en boomtoppen en bereik je snelheden tot wel 65 kilometer per uur. Geniet onder begeleiding van erkende gidsen van de adrenaline in je lijf.

Serfaus
Ballon!