Sölden, Tirol, Oostenrijk

Sölden, Tirol Onstuimige watervallen en ijsblauwe gletsjers: in Sölden, Tirol vind je het allemaal. Omringd door prachtige bergen is dit populaire skigebied ook in de zomer een waar paradijs. Talloze wandel- en mountainbikeroutes leiden je rond in de omgeving. Behoefte aan nog meer activiteiten? Bezoek dan de roofvogels in Roofvogelpark Umhausen of waan je een geheim agent in de James Bond Belevenis Wereld.

Bezienswaardigheden & activiteiten Ötztal

Roofvogelpark Umhausen

Neem plaats en zie hoe buizerds, uilen en zelfs gieren boven je hoofd cirkelen. In Roofvogelpark Umhausen kun je terecht in het 300 zitplaatsen tellende openluchttheater en sta je oog in oog met de allermooiste roofvogels. Hier worden verschillende roofvogelshows gegeven en na afloop kun je een mooie wandeling maken door het grote park. Of spiek even voor een souvenirtje in de valkeniersshop. Een bezoek aan dit roofvogelpark is goed te combineren met een bezoek aan de Stuiben waterval of het aangrenzende Ötzi dorp, waarin een dorp uit de steentijd is nagebouwd.

Roofvogelpark Umhausen, Sölden

Ötzi dorp

Hoe was het nou om je eigen vuur te bouwen, hutten te maken en te jagen met pijl en boog? In het Ötzi dorp duik je in het dagelijks leven van de steentijd. Het openluchtmuseum is vernoemd naar Ötzi, de ruime 5000 jaar oude neanderthaler die in gletsjerijs werd gevonden door twee Duitse wandelaars in 1991. Je vindt een 1-op-1 replica van de overblijfselen in het museum.

Ötzi dorp, Sölden

Stuiben waterval

De Stuibenfall dankt zijn naam aan de wolken van nevel die de waterval omringen. Deze indrukwekkende waterval klettert langs twee steile rotswanden de diepte in. De wandeling die je dichter bij de waterval brengt is minstens even indrukwekkend. Via trappen, aangelegde paden én een spectaculaire hangbrug klauter je omhoog naar verschillende uitzichtpunten. Wil je nog een beetje extra magie? 's Nachts wordt de waterval verlicht!

Stuibenfall Sölden

Gletscherpark Imst-Pitztal-Kaunertal

Met de Gletscherpark Card krijg je onbeperkte toegang tot tien kabelbanen met verschillende spectaculaire eindbestemmingen en de Kaunertaler Gletscherstrasse. Die laatste, 26 kilometer lange, weg bestaat uit verschillende hoogtepunten. Geniet van de verschillende uitzichtpunten of bezoek een gletsjer op veilige afstand. Breng in het Gletscherpark een bezoekje aan het het hoogst gelegen bergstation én café van Oostenrijk. Bewonder tijdens een bezoek ook de hoogste berg, de Wildspitze, en het hoogstgelegen bergmeer: de Rifflsee.

Kaunertalergletscher, Sölden

007 ELEMENTS-James Bond beleveniswereld

Een wel heel bijzondere attractie is de James Bond beleveniswereld in Gaislachkochel. Goed verborgen in het bergstation, bevindt zich ondergronds een complete 007-wereld. Je begint je tocht door deze wereld in de loop van een geweer waar je wordt afgeschoten naar de tentoonstelling. Leer alles over de snufjes die James Bond gebruikt in het Techlab, bewonder de overblijfselen van de voertuigen die deze superspion gebruikte, en drink een Martini 'Geschüttelt, nicht gerührt' in het naastgelegen Ice-Q restaurant.

De wereld van James Bond, Sölden

Area 47

Gek op waterpret? Dan kun je Area 47 simpelweg niet overslaan. Dit outdoorpark bestaat uit vier verschillende delen, waaronder een gigantisch waterpark. Naast adembenemende glijbanen en een grote hoeveelheid baden, moet je ook denken aan verschillende wateractiviteiten, zoals wakeboarden. Hou je het liever droog? Leef je dan uit met activiteiten als een klimpark, een flinke kabelbaan (400 meter door het park) of verschillende mountainbikemogelijkheden.

Water Area 47, Sölden

Wandelen

Met watervallen, bergmeren, gletsjers en gigantische bergen in het prachtig wandelen in het Ötztal. Ga langs het lokale tourisme-informatiepunt om een handig boekje op te halen. Hierin zijn de wandelingen onderverdeeld in drie soorten trails en kun jij er eentje uitkiezen die voor jou geschikt is.

Stuibenfall, Sölden
Ballon!