Innsbruck, Tirol, Oostenrijk

Algemeen Innsbruck, gelegen aan rivier de Inn, is een van Oostenrijks meest geliefde wintersportbestemmingen. Maar ook buiten het seizoen kun je hier voldoende beleven. Innsbruck bezit een historische binnenstad en staat bekend om de ruime, schone straten. Maak een wandeling door de geschiedenis in de binnenstad of bezoek een van de historische gebouwen. Met de Alpen dichtbij, kun je als natuurliefhebber hier ook je hart ophalen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Schloss Ambras

Op nummer één tijdens een verblijf aan Innsbruck staat voor veel mensen een bezoek aan Schloss Ambrass. Dit imposante kasteel uit 1100, is een van de pronkstukken van de Habsburger-dynastie. Het kasteel beschikt over meerdere vertrekken die je kunt bewonderen en een grote kunstcollectie. Maar ook rondom het kasteel is er genoeg te beleven, in de vorm van een gigantische kasteeltuin, met eendenvijver en speeltuin.

Schloss Ambras, Innsbruck

Museum Gouden Dak

Een fonkelend plaatje aan een van de gezelligste en drukste pleinen van Innsbruck: het Gouden Dak. Boven een middeleeuws balkon werden in de vijftiende eeuw bijna drieduizend vergulde dakpannen geplaatst. Dit gebeurde in opdracht van keizer Maximiliaan I. Het museum dat bij het Gouden Dak hoort, brengt de middeleeuwse geschiedenis tot leven. Breng een bezoek aan het balkon en beeld je in hoe men vanaf hier de ridders toernooien zag houden.

Museum

Dom Zu St. Jacob

Hoog boven de stad torenen de twee kerkklokken van de Innsbrucker Dom, zoals de dom ook wel genoemd wordt, boven iedereen uit. De oorspronkelijke kerk stamt uit 1180, maar de versie zoals je hem vandaag de dag ziet is uit de achttiende eeuw. De barokke kerk gooit hoge ogen met een rijk gedecoreerd interieur, van de prachtig beschilderde plafonds tot het glimmende altaar. Het is tevens de laatste rustplaats van Maximiliaan III, die hier op een prominente plek begraven ligt.

Dom Zu St. Jacob

Hofkerk

Bij een bezoek aan de Hofkirche van Innsbruck, blijven de grote zwarte beelden beelden niet onopgemerkt. Achtentwintig, levensgrote bronzen beelden, bewaken het marmeren graf van Maximiliaan I. Overigens ligt de keizer daadwerkelijk ergens anders, gezien de betreffende plek zijn 'bewakers' niet kon houden. De beelden stellen karakters voor uit het familie van de keizer en beroemde personages, waaronder ook acht vrouwen. Sla vooral ook de zilveren kap niet over, en bewonder het beroemde orgel.

Hofkerk, Innbruck
Ballon!