Applecross, Schotland

Applecross Schotland Rijd over spectaculaire wegen naar het kleine dorpje Applecross, ingeklemd tussen diepblauwe wateren, mosgroene heuvels en besneeuwde bergen. Manoeuvreer door de scherpe haarspeldbochten, geniet van adembenemende vergezichten en stop voor een picknick tussen tevreden kauwende schapen. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het rijden van de NC500 of de Bealach na Bà scenic road.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bealach na Bà / Applecross Pass

De 'Pad van het vee' is een Schotse bergpas en tevens de twee na hoogste weg van Schotland. De bijna achttien kilometer lange weg is door de vele haarspeldbochten niet voor iedere chauffeur weggelegd, houd daar rekening mee. De weg loopt van oost naar west van Tornapress naar Applecross. Tijdens de aanleg (begin negentiende eeuw) van deze weg liep de ene na de andere aannemer gillend weg, omdat de moeilijkheidsgraad van de klus en de eenzaamheid van de bergen hun tol eisten. Ook vandaag de dag wordt het leerling-chauffeurs expliciet afgeraden hier te rijden.

Algemeen beeld Schotland

Applecross Inn

Hoewel je in Applecross vooral het gevoel hebt dat je de laatste bewoner op aarde bent, is er een aantal kleine bezienswaardigheden waar je de locals kunt spotten. Bezoek het Applecross Heritage Centre of stop voor een warme maaltijd in de gezellige Applecross Walled Garden. De lokale camping is een mooie stop, of verblijf in het hotel Applecross Inn.

Algemeen beeld Schotland
Ballon!