Rheinfelden, Baden-Württemberg

Rheinfelden Rheinfelden, een historische stad die zowel in Duitsland als in Zwitserland ligt. Het enige wat deze twee steden scheidt is de rivier de Rijn. Via de oude Rijnbrug kan je gemakkelijk van de ene naar de andere stad wandelen. Het Zwitserse Rheinfelden heeft een mooi middeleeuws centrum, waar het Duitse deel wat nieuwer is. Aan beide kanten geniet je van het uitzicht op de Rijn. Wandel langs de waterkant, maak een boottocht of geniet op een terrasje. Bezoek ook de Tschamberhöhle. Dit is een van de drie kalkstenengrotten in heel Duitsland.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Alte Rheinbrücke

Deze historische brug verbindt het Zwitserse met het Duitse Rheinfelden. Je staat in het midden van de brug dus precies op de grens! De brug is versierd met de vlaggen van alle Duitse deelstaten en de Zwitserse kantons. Neem een kijkje aan de overkant in het fraaiere Zwitserse Rheinfelden. Het middeleeuwse centrum heeft een aantal mooie gebouwen, waaronder het oude stadhuis. Ook heeft de stad een echt wellness-imago en kan je hier zoutwaterbaden en een kuuroord bezoeken.

Brug Rheinfelden

Boottocht

Een boottocht over de Rijn laat je kennismaken met de rivier die dwars tussen Duitsland en Zwitserland loopt. Er zijn korte rondvaart mogelijkheden, maar je kan ook in twee tot drie uur van Rheinfelden naar Bazel varen. Onderweg kom je langs kleine dorpjes en mooie natuur. Een andere heerlijke manier om van het water te genieten is door een frisse duik te nemen. Dit kan via speciale strandjes waar het water relatief laag staat. Ook is de rondwandeling van ongeveer twee uur langs de waterkant een leuke activiteit. Loop langs de Rijn aan de Duitse kant en ga je via de Zwitserse kant terug.

boottocht Rheinfelden

Grot

Net buiten Rheinfelden, aan de rivier, is de Tschamberhöhle te bezichtigen. Dit is een van de drie kalkstenengrotten in heel Duitsland. Stap binnen in een wereld van stalactieten, stalagmieten en andere rotsformaties. Wandel over de loopbrug door een soort kloofvormige gangen. Volg het stroompje water naast je totdat je uiteindelijk bij een heuse waterval komt! De wandeling naar de waterval en terug duurt ongeveer een uur.

grot Rheinfelden
Ballon!