Bad Doberan, Mecklenburg-Voor-Pommeren

Dom, Bad Doberan Bad Doberan is een sfeervol stadje en erkend kuuroord en ligt tussen Rostock en de Oostzee. Je vindt in Bad Doberan een mix van historische gebouwen en de stad leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor de gezellige stadjes en badplaatsen in de omgeving. Breng een bezoek aan de middeleeuwse gotische dom, die ook wel het Doberaner Münster wordt genoemd. Bekijk het oude centrum en pak de stoomtrein Molli voor een nostalgisch ritje naar de Oostzeekust. De route brengt je naar de kustplaatsjes Kühlungsborn en Heiligendamm voor een prachtige kustwandeling of om lekker uit te blazen op het lange, brede zandstrand.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Molli Stoomtrein

Maak vanaf het treinstation een nostalgische rondrit per ouderwetse stoomtrein. Sinds 1886 verbindt stoomtrein Molli Bad Doberan met de kustplaatsjes Heiligendamm en Kühlungsborn. Je krijgt de kans om de machinist, het kolenhok en de oven van dichtbij te aanschouwen. De minimale leeftijd is tien jaar en je moet vooraf reserveren!

Stoomtrein Molli, Bad Doberan, Heiligendamm, Kühlungsborn

Het Münster van Doberan

De in 1368 ingewijde gotische dom, het Münster van Doberan, staat bekend als de Parel van de Noord-Duitse baksteen-gotiek. De kloosterkerk werd al in 1186 gesticht en geldt als het belangrijkste middeleeuwse bouwwerk van de regio Mecklenburg-Voor-Pommeren.

Het Munster van Bad Doberan

Heiligendamm

Dit kustplaatsje valt onder de gemeente Bad Doberan en ligt op ca. zes kilometer van het stadje. Het is de oudste zeebadplaats van Duitsland en ademt de sfeer van nostalgie. Er zijn veel kenmerkende witte gebouwen, daarom wordt het ook wel de Witte stad aan Zee genoemd. Bezoek de gezellige promenade, wandel over de houten pier en blaas uit op het zandstrand. Ook kun je heerlijke wandelingen maken langs de kustlijn die wordt afgewisseld door stranden, bossen en de jachthaven.

Strand van Heiligendamm

Kühlungsborn

Het gezellige badplaatsje Külungsborn ligt op vijftien kilometer afstand van Bad Doberan. Je vindt er nog tal van historische gebouwen met torentjes en balkons uit lang vervlogen tijden. Flaneer over de boulevard met restaurants, winkeltjes en terrasjes langs het lange zandstrand. Breng daarna een bezoekje aan de oude wachttoren en grenstoren uit de DDR-periode en werp een blik over de Oostzee bij de pier. Direct langs de kust loopt de beroemde Ostseeküstenradweg, een prachtig fietspad waarbij je uitkijkt over zee.

Strand en historische gebouwen, Kühlungsborn

Rodelbaan

Een leuke attractie voor jong en oud is de zomer-rodelbaan in Bad Doberan. De rodelbaan is een uitdagende afdaling van totaal 721 meter lang met een brug, rotonde en 7 steile bochten.

Rodelbaan Bad Doberan

Stadt- & Bädermuseum

Naast de dom bevindt zich het Stad- en Bad museum in een prachtig neogotisch gebouw uit 1886. Kom meer te weten over de geschiedenis van Doberan en Heiligendamm als zomerresidentie van de hertogen van Mecklenburg. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen en voorwerpen die je meer vertellen over de badcultuur van vorige eeuwen.

Stadt- und Bädermuseum Bad Doberan
Ballon!