Angers, Loire

Angers Welkom in Angers! Deze levendige studentenstad heeft dankzij de tienduizenden studenten een echte café-cultuur. Bezoek het imposante Château d’Angers met zijn zeventien massieve torens en bekijk het grootste wandtapijt ter wereld. De bezienswaardigheden in het (grotendeels autovrije) centrum liggen redelijk dicht bij elkaar en zijn goed te voet te verkennen.

Bezienswaardigheden

Château d’Angers

Aan de oever van de rivier de Maine staat het imposante Château d’Angers. Via de ophaalbrug betreed je het fort met zijn zeventien massieve torens. Wandel door de goed onderhouden binnentuin en bekijk de vijfhonderd jaar oude wijngaard. In de burcht hangt een van de wandtapijten waar Angers beroemd om is. Het is volgens velen het grootste tapijt ter wereld. Het honderd meter lange meesterwerk verbeeldt de Apocalyps.

Château d’Angers, Angers

Kathedraal van Angers

Vanaf de rivier de Maine bereik je via brede stenen trappen de kathedraal. Bijzonder is de façade met acht gotische beelden die Mauritius met zijn metgezellen voorstellen. De gebrandschilderde ramen van het koor trekken de aandacht door de heldere rode en blauwe tinten.

Kathedraal , Angers

Place Sainte-Croix en Maison d'Adam

Tegenover de kathedraal, op het gezellige Place Sainte-Croix, staat Maison d'Adam. Dit is een prachtig en goed onderhouden vakwerkhuis. Hier is het Maison des Artisans gevestigd. Het huis biedt ruimte aan ambachtslieden om hun creaties te showen en te verkopen. De gevel is versierd met knap houtsnijwerk. Wandel via het verlengde van Rue Chaperonnière naar het bruisende hart van het centrum, genaamd Place du Ralliement. Stop onderweg even bij de banketbakker Allard en proef van de streekspecialiteit Le Sully, een heerlijke frambozencake. Tot slot, moet je zeker even de art-decotrap en het plafond bekijken in het warenhuis Galeries Lafayette.

vakwerkhuis, maison d'adam, Angers

La Doutre

Vanaf de Pont de Verdun over de rivier de Maine heb je een mooi uitzicht op La Savatte, een kade met bars en restaurants. Loop de wijk La Doutre in en slenter door de smalle straatjes langs de monumentale vakwerkhuizen en leuke winkeltjes. Strijk neer op het dakterras van La Réserve (in theater Le Quai) voor een prachtig uitzicht over de stad. Een andere interessante bezienswaardigheid in Angers is Musée Jean Lurçat, gevestigd in het voormalige hospitaal Saint-Jean. Het gebouw is een van de bewaard gebleven grote ziekenhuiscomplexen uit de twaalfde eeuw. In de grote ziekenkamer bezichtig je een collectie van tien monumentale wandtapijten van de kunstenaar Jean Lurçat.

La Doutre, Angers

Musée des Beaux-Arts d'Angers

Het Musée des Beaux-Arts d'Angers bestaat uit meerdere gebouwen met in totaal drieduizend vierkante meter tentoonstellingsruimte. Je ziet er twee permanente collecties van schilderijen en sculpturen vanaf de veertiende eeuw en archeologische voorwerpen uit de geschiedenis van Angers. Buiten het museum staat het mooie kunstwerk Snake Trees.

Museum, Angers

Omgeving

Rochemenier Village Troglodytique

Heel bijzonder zijn deze grotwoningen met 250 ondergrondse kamers. De oudste woning dateert uit de dertiende eeuw. In de opvolgende eeuwen groeiden de grotwoningen uit tot een volledig dorp. De laatste bewoner vertrok in de negentiende eeuw. De tentoonstellingen geven een goede indruk van het leven grotbewoners. Rochemenier Village Troglodytique ligt op ongeveer veertig minuten rijden van Angers.

Grotwoningen, rochemenier

Terra Botanica

Ontdek in dit themapark 275.000 plantsoorten, palmbomen, rozen en orchideeën. Ga op avontuur in gigantische kassen, door moestuinen, oerbossen en moerassen. Stap in de mand van de grootste gasballon ter wereld, de Terra Vu du Ciel, en bekijk het park op een hoogte van 150 meter. Het themapark biedt een variatie aan entertainment en attracties.

Terra Botanica, Frankrijk
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!