Bourges, Loire

Bourges Frankrijk Slenter door de smalle straatjes van het oude centrum van Bourges, in de beroemde Loirestreek. In een regio bezaaid met het ene na het andere prachtige oude gebouw, kan ook Bourges niet achterblijven. De eyechatcher van de stad is absoluut de gotische kathedraal, die in 1992 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst is toegevoegd.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Jacques Coeur paleis

Het stadspaleis van Jacques Coeur stamt uit de vijftiende eeuw en werd gebouwd in flamboyante gotische stijl. De geslaagde koopman en avonturier Jacques Coeur was tevens schatkistbewaarder van koning Karel VII. Hij bouwde een paleis om zijn sociale status te etaleren en decoreerde met paleis met vereringen aan zijn koning. Later deed het gebouw dienst als stadhuis en als gerechtsgebouw. Sinds 1840 staat het paleis op de monumentenlijst en is het opengesteld voor het publiek.

Jacques Coeur paleis Bourges

Les Jardins des Marais

Aan de rand van het centrum van Bourges ligt Les Jardins des Marais. (Leuk weetje: Marais betekent moeras.) Dit groene gebied bestaat uit een netwerk van kanalen en afgewisseld door groenstroken met volkstuintjes. De locals gebruiken de kanalen om bij de percelen te komen om zo hun moestuintjes te onderhouden. Een fijne plek voor een wandeling of om even tot rust te komen.

Les Jardins des Marais Bourges

Kathedraal Saint-Étienne

Wanneer je het centrum van Bourges bezoekt zal één gebouw in het bijzonder je niet ontgaan: de immense kathedraal uit de dertiende eeuw. Sinds 1992 staat het gebouw, in gotische stijl, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bewonder de bijzonder gedetailleerde buiten-, en binnenkant van dit historische monument waaronder de prachtige glas-in-loodramen.

Bourges Frankrijk

Oude centrum

Wandel over de geplaveide straatjes door het charmante, oude centrum. Bekijk historische renaissance- en vakwerkhuizen en sluit de dag af op een van de gezellige terrasjes op een sfeervol plein.

Bourges Frankrijk
Ballon!