Thassos, Noord-Griekenland

Thassos, Griekenland Welkom op Thassos, een eiland in Noordoost-Griekeland en een plek voor jong én oud! Voor de zonaanbidder en de actieve vakantieganger: er is voor ieder wat wils. Met meerdere zandstranden, een binnenland vol bossen en bergen en als het thuis van prachtige stadjes biedt Thassos alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Limenas

Omdat je Thassos per veerboot bereikt, kom je hier altijd aan voor het begin van je vakantie. Limenas is de hoofdstad van Thassos en een gezellige havenstad. Snuffel in het nieuwe gedeelte door de boetiekjes en stop in één van de tavernes om voor een prikkie te lunchen. Sla ook een bezoek aan het oude vissershaventje in het oostelijke gedeelte niet over, hier beleef je de mooiste zonsondergang. In de omgeving van Limenas vind je ook nog historische overblijfselen, zoals een oud Grieks theater.

Limenas, Thassos

Aliki

De stranden van Aliki en het hieronder genoemde Golden Beach worden vaak in één adem genoemd als de mooiste plekken van Thassos. Aliki is een schiereiland op Thassos, waar je moeiteloos een bezoek aan archeologische overblijfselen combineert met een heerlijke stranddag. Begin je bezoek met de middeleeuwse begraafplaats, de marmer steengroeven of oude grotten en vindt daarna de weg naar het half-ronde Aliki Beach voor een verkoelende duik in de azuurblauwe zee.

Aliki, Thassos

Skala Potamia & Skala Panagias

Deze twee uitgestrekte stranden grenzen aan elkaar. Skala Paganias (Golden Beach) hoort bij het dorpje Panagia. Het dorpje zelf is traditioneel maar het strand trekt vakantiegangers voor een heerlijke beachday. Ten zuiden van de baai ligt het Skala Potamias, waar je moet vooral wezen als watersportliefhebber. Gezinnen hebben hier de garantie op pret voor de hele familie omdat de grond in de zee geleidelijk afloopt.

Potamia, Thassos

Giola

Neem een duik in het bijzondere, natuurlijke rotsbad van Giola. De rotsen van 'zwembad' reiken tot wel acht meter hoogte, vanwaar echte waaghalzen een duik wagen in het water. Het is een echte hidden gem, vooral omdat je een pittige wandeling van zo'n twee kilometer moet maken om Giola te bereiken. Maar het is de moeite meer dan waard.

Giola, Thassos

Klooster van St. Michaël

Dit achttiende-eeuwse vrouwenklooster is één van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland en ligt zo'n 25 kilometer ten zuiden van Limenas. Je vindt hier een verzameling van religieuze objecten, waarvan de belangrijkste een deel van van de Heilige Spijker van de kruisiging van Jezus Christus. De nonnen zijn zeer gastvrij, echter is het dragen van passende kleding wel belangrijk.

Klooster op Thassos

Limenaria

Dit havenstadje vind je in het zuiden van het eiland, op 38 kilometer van de hoofdstad. Slenter door het mooie vissershaventje of gebruik het stadje als verblijfplaats om de omliggende natuur te ontdekken.

Limenaria, Thassos

Theologos

Theologos is in historisch opzicht het meest interessante stadje van Thassos. Het is een echt traditioneel bergdorp waarbij je tijdens een bezoek een stap terug in de tijd doet. Wil je meer te weten komen over de lokale geschiedenis, bezoek dan het Folkloremuseum. Ook heeft het dorp twee mooie grote kerken. Maar ook wanneer je enkel een beetje rondstruint door de stad en over de stenen brug, beleef je hier een prachtige dag. Bezoek ook de oude molen of neem een pauze in een van authentieke tavernes die de plaats telt.

Theologos, Thassos
Ballon!