Reisinfo Ulster, Ierland

Helemaal in het noorden van Ierland vind je tijdens jouw rondreis de regio Ulster; een schitterende regio vol rotsachtige kusten en pittoreske stadjes zoals Donegal en Dunfanaghy. Noord-Ierland behoort ook tot de oorspronkelijke provincie Ulster, met highlights zoals de Giant's Causeway en de Mourne Mountains. Het deel van Ulster dat in de republiek Ierland ligt is kleiner, maar telt een aantal prachtige plekken.

Donegal, Ierland
Inishowen, Ierland

Helemaal in het noorden ligt het schiereiland Inishowen. Rijd zeker naar het noordelijkste puntje: Malin Head. Dit is het beginpunt (of eindpunt) van de Wild Atlantic Way. Bij helder weer kun je zelfs Schotland zien liggen. Onderweg naar Malin Head kom je langs Buncrana. Bekijk hier het kasteel, fort, oude brug en een mooi strand. Vlak bij Buncrana liggen het oude ringfort Grianán of Aileach en de Mamore Bergpas. Letterkenny is de grootste stad in de regio en staat vooral bekend om de kathedraal. Op het uiterste puntje van het land ligt het uitzichtpunt Fanad Head met een mooie witte vuurtoren.

In Dunfanaghy geniet je van de stranden en de wandeling naar Horn Head, waar je een spectaculair uitzicht hebt. Ten zuiden hiervan ligt Nationaal Park Glenveagh, gelegen rond Lough Veagh, met op de oever een prachtig kasteel. In het park leeft veel wild en je kan er prima wandelen.

Het zuidelijkste deel van Ulster is het graafschap Donegal met de gelijknamige hoofdstad. Het stadje Donegal is niet heel groot, maar heeft een rijke geschiedenis. Het oude klooster is na een kruit-explosie een ruïne, maar de ligging op de oever van de rivier de Eske is mooi. Donegal Castle stamt uit dezelfde periode en is wél goed bewaard gebleven. Huur een fiets en ontdek de spectaculaire Atlantische Kust. Met de auto zijn twee toeristische routes de moeite waard. De eerste is de kustroute naar de Slieve League Cliffs, de andere route gaat landinwaarts naar de Blue Stack Mountains en het meer Lough Eske.

Rondreizen door Ulster, Ierland

Een aantal van onze Ierland-rondreizen combineren goed met de regio Ulster. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

De spectaculaire Wild Atlantic Way loopt langs de Ierse westkust vanaf het schiereiland Inishowen in het noorden tot de stad Cork in het zuiden van Ierland. De goed gemarkeerde iconische route is met zijn ruim 2.500 kilometer een van de langste kustroutes ter wereld. De rotsachtige kust met torenhoge kliffen en desolate eilanden heeft ontelbare uitzichtpunten met de mooiste vergezichten over de Atlantische Oceaan. Je bezoekt tijdens deze fly drive klassieke hoogtepunten zoals de beroemde Cliffs Moher en Connemara Nationaal Park, maar ook het charmante Dingle met zijn fel gekleurde huisjes. Uiteraard ontbreekt de hoofdstad Dublin en de bekendste route van Ierland niet: de Ring of Kerry.

CorkConnemaraDublin, Guinness BreweryRing of Dingle
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!