Reisinfo Munster, Ierland

Munster is een uitstekende en veelzijdige bestemming voor je rondreis door Ierland. De indrukwekkendste bezienswaardigheid van Munster ligt helemaal in het noorden: de spectaculaire Cliffs of Moher. Stop zeker bij de Hag's Head, voor het bezoekerscentrum en het uitzichtpunt. Op sommige plekken steken de spectaculaire kalkstenen rotsen ruim tweehonderd meter boven de zee uit. Het water slaat er met woeste kracht tegenaan. The Burren is een eveneens bijzonder landschap, hier niet ver vandaan. Het groene heuvellandschap staat vol grillige rotsen, ruïnes van kastelen en staande stenen.

Cliffs of Moher, Ierland
Killarney National Park, Ierland

Een tweede belangrijke bezienswaardigheid in Munster is de universiteitsstad Cork. Gun je voeten wat rust na een stadswandeling in de Franciscan Well Brouwerij of een van de gezellige pubs. De kathedraal en St. Anne's Church zijn een must op de route evenals de oude stadsgevangenis. Ook de stad Limerick is een aanrader. Als je de kans hebt om een rugbywedstrijd bij te wonen is dat het hoogtepunt van je bezoek.

Naast Munsters bezienswaardigheden zoals de Cliffs of Moher, The Burren en Cork zijn de routes voor velen de reden om de regio te bezoeken. De Ring of Kerry is de beroemdste route. Hij loopt over het schiereiland Iveragh. De 180 kilometer lange weg voert je langs de kust, soms over kliffen hoog boven het water. Je bezoekt pittoreske dorpen vol gezellige pubs en doorkruist het Killarny National Park met betoverende uitzichten, zoals Ladies View en Moll's Gap. Je komt langs majestueuze landhuizen, zoals Killarney House en Muckross House. Een tweede grote aanrader is de Ring of Skellig, een uitbreiding van de Ring of Kerry. De route is slechts dertig kilometer lang. De must-see ligt twaalf kilometer uit de kust van Portmagee en heet Skellig Michael. Dit buitenaardse eiland vormde het decor voor onder andere de Star Wars-film The Force Awakens. Via een steile trap langs diepe afgronden kom je bij bijenkorf-hutten die ooit door monniken bewoond werden. Je spot misschien wel papegaaiduikers.

Ten zuiden van de Ring of Kerry, ligt de Ring of Beara, een schitterende route langs de mooiste plekjes op het Beara-schiereiland. Zo ver je kijkt zijn hier steile kliffen en ongerepte stranden. Dolfijnen en walvissen bevolken de wateren. Op de route ligt Glengariff, een authentiek vakantieoord, verscholen in de bossen aan de Bantry Bay. Vanuit Glengariff kun je de boot pakken naar bloemeneiland Ilnacullin (Garnish Island), dat bekendstaat om de prachtige Italiaanse tuinen. Maak ook een uitstapje over de pittoreske Healy Bergpas, een kronkelige bergweg met een prachtig uitzicht.

Ten noorden van de Ring of Kerry ligt tot slot het schiereiland van Dingle, met wandelroute the Dingle Way. Je kunt hier ook een mooie rondrit maken. Volg een deel van de 2.500 kilometer lange Wild Atlantic Way langs de meest ongerepte delen van Zuidwest-Ierland, zoals het dorpje Ballyferriter.

Rondreizen door Munster, Ierland

Een aantal van onze Ierland-rondreizen combineert goed met de regio Munster. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Rondje Ierland

Met deze camperreis vanaf de knusse hoofdstad Dublin maak je een afwisselend rondje door het midden en zuiden van Ierland. De combinatie van steden, het groene landschap en de ruige kust zorgen dat je heel veel beleeft! Hoogtepunten zijn de autoroute Ring of Kerry en het indrukwekkende nationale park Killlarney. Vergaap je over de Atlantische oceaan vanaf de hoge kliffen bij de Cliffs of Moher en beleef de Ierse gastvrijheid in het sfeervolle stadje Kilkenny. In Dublin zijn de Guinness bierbrouwerij en de gezellig wijk Temple Bar een mooie afsluiter.

Killarney Nationaal ParkRing of Kerry, Caherciveen CastleCliffs of MoherDublin
Voorbeeldreis: Wild Atlantic Way

De spectaculaire Wild Atlantic Way loopt langs de Ierse westkust vanaf het schiereiland Inishowen in het noorden naar de stad Cork in het zuiden van Ierland. De goed gemarkeerde iconische route is met zijn ruim 2.500 kilometer een van de langste kustroutes ter wereld. De rotsachtige kust met torenhoge kliffen en desolate eilanden heeft ontelbare uitzichtpunten met de mooiste vergezichten over de Atlantische Oceaan. Je bezoekt tijdens deze camperreis klassieke hoogtepunten zoals de beroemde Cliffs Moher en Connemara Nationaal Park, maar ook het charmante Dingle met zijn fel gekleurde huisjes. Uiteraard ontbreken de hoofdstad Dublin en de bekendste route van Ierland, de Ring of Kerry niet tijdens deze reis.

CorkConnemaraDublin, Guinness BreweryRing of Dingle
Ballon!