Killarney National Park, Munster

Killarney National Park Het grootste nationale park van Ierland is het Killarney National Park met een oppervlakte van ruim 103 vierkante kilometer. Je vindt hier prachtige meren, eikenbossen en hoge bergen. Ook leven er vele wilde dieren in dit natuurpark, waaronder de enige kudde edelherten van het land. Ross Castle en Muckross House trekken massa's toeristen. Muckross House vormt het hart van het park. Toch kunnen wandelaars en natuurliefhebbers hun hart ophalen in Killarney National Park. De Killarney Lakes behelzen zo'n kwart van het park en bieden mooie wandelpaden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Torc Mountain

Torc Mountain is een echte blikvanger en steekt met een hoogte van ruim vijfhonderd meter trots en statig boven de rest van het park uit. De berg is relatief gemakkelijk te beklimmen. Er gaan verschillende wandelroutes naar de top. Eenmaal boven word je getrakteerd op een schitterend uitzicht over de rest van het park, vol groen, meren en rotsen.

Torc Mountain, bezienswaardigheid in Killarney National Park

Torc-waterval

De mooiste waterval van Killarney National Park heeft dezelfde naam als de berg: Torc. De Torc Waterfall vormt een imponerend natuurverschijnsel. De waterval is twintig meter hoog en het water stort hier met een indrukwekkende kracht naar beneden in rivier de Owengarriff. Gelukkig is deze fotogenieke waterval eenvoudig te bereiken. Vanaf de waterval brengt een trap je naar een fraai uitkijkpunt over Middle Lake.

Torc Waterval, Killarney National Park

De drie meren

Het Killarney National Park is erg waterrijk. Een kwart van het landschap bestaat uit de wateren van Lough Leane (Lower Lake), Muckross (Middle) Lake en het Upper Lake. Deze meren staan met elkaar in verbinding. Hoge bergen omringen het water, wat zorgt voor een sprookjesachtig en bijna magisch beeld. Loungh Leane staat bekend om de forel en zalm. In Muckross Lake schijnt een slangachtig monster van acht meter lang zich schuil te houden. Het Upper Lake is het kleinste meer en eigenlijk het mooiste meer dankzij het schilderachtige uitzicht over de bergen.

De drie meren, Killarney National Park

Ladies View

Uitkijkpunt Ladies’ View ligt op ongeveer twintig kilometer buiten Killarney. Dit was voeger de lievelingsplek van de hofdames van koningin Victoria. De plek is naar hen vernoemd. Dat ze onder de indruk waren is niet verwonderlijk, want het uitzicht over de Black Valley is adembenemend.

Ladies View, Killarney National Park

Muckross House

Dit majestueuze oude landhuis uit 1843 is dé trekpleister van het Killarney National Park. Onder leiding van een gids bekijk je het van binnen en kom je alles te weten over de historie van dit huis. Sla ook zeker de kleurrijke bloementuinen niet over.

Muckross House bezienswaardigheid Killarney National Park

Ross Castle

Publiekstrekker nummer twee is Ross Castle. Dit kasteel ligt heel idyllisch aan de rand van Lough Leane en dateert uit de vijftiende eeuw. De ligging op zich is al spectaculair, maar als bezoeker kun je het kasteel ook nog van binnen bekijken onder leiding van een gids: razend interessant! Vanaf het kasteel vertrekt de boot naar het eilandje midden in Lough Leane. Hier staat een oude kerkruïne.

Ross Castle, Killarney National Park

Killarney House and Gardens

Aan de rand van de plaats Killarney en bij de ingang van het Killarney National Park ligt het Killarney House. Ook hier zijn het vooral de tuinen rondom het landhuis die deze plek zo speciaal maken. Bij de hoofdingang bevinden de 'Golden Gates' naar het nationale park (al zijn ze feitelijk zwart).

Killarney House and Gardens, Killarney
Ballon!