Portmagee, Munster

Portmagee, Ierland Het gemoedelijke vissersdorpje Portmagee heeft een gezellige haven met bontgekleurde huisjes. Het ligt vlak bij de beroemde autoroute Ring of Kerry. Het is genoemd naar de achttiende-eeuwse smokkelaar Captain Theobald Magee en kreeg als eerste de titel 'National Tourism Town'. Stap in Portmagee op de boot naar de rotsachtige Skellig-eilanden om papegaaiduikers te spotten of bezoek Valentia Island, dat aan de overkant van de brug ligt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Ring of Skellig

De Ring of Skellig is een uitbreiding van de beroemde Ring of Kerry. De route is slechts dertig kilometer lang en voert je van Waterville, via Portmagee en Valentia Island naar Caherciveen. De weg bestaat uit smalle landweggetjes met uitzicht op de bergen aan de ene kant, en aan de andere kant Atlantische golven die tegen de rotsen slaan.

Bezienswaardigheden Skellig eilanden, Ierland

Kerry Cliffs

Eigenlijk bevinden de mooiste bezienswaardigheden van Portmagee zich buiten het dorp. Ten westen liggen de driehonderd meter hoge Kerry Cliffs. Droom weg bij het uitzicht op de Skellig Islands.

Kerry Cliffs, Ierland

The Skellig Experience Visitor Centre

Begin je bezoek aan de regio in dit bezoekerscentrum. Het ligt op Valentia Island, direct aan de overzijde van de brug vanuit Portmagee. Win info in over bezienswaardigheden en activiteiten in de regio, bekijk de tentoonstellingen en leer meer over de Skellig-monniken die vroeger op de eilanden woonden.

Bezienswaardigheden Ring of Skellig Ierland

Skellig Islands

Vanuit Portmagee is het maar een klein stukje varen naar de twee rotsachtige Skellig Islands. Alleen het buitenaardse eiland Skellig Michael is opengesteld voor bezoekers. Er zijn geen voorzieningen en de overtocht kan ruig zijn. Dé bezienswaardigheid op Skellig Michael is het oude klooster met de verbluffende bijenkorf-hutten waarin de monniken woonden. Via meer dan zeshonderd traptreden klim je dwars door het ruige landschap maar liefst 180 meter omhoog, langs soms diepe afgronden. Draag goede schoenen, want het kan glibberig zijn. Op het eiland leven papegaaiduikers en jan-van-genten. Star Wars-fans weten sowieso de weg naar Skellig Michael te vinden. Het vormde het decor voor de films The Force Awakens en The Last Jedi. Het eiland is een lust voor het oog. Je camera draait er overuren! Er worden dagelijks maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten op het eiland. Reserveer je overtocht daarom minstens vier weken van tevoren.

Bezienswaardigheden op Skellig Michael, Ierland

Valentia Island

Via de brug sta je in een handomdraai op Valentia Island. Je kunt hier stoppen bij tal van bezienswaardigheden. Bezoek de Valentia Lighthouse, gebouwd naast de ruïnes van een oud kasteel. Verder om je langs de Old Slate Quarry, waar het leisteen vandaan komt van het dak van de Westminster Abbey in Londen. Het hotel The Royal was vroeger een verblijfplaats van het koninklijk huis. En ook de top van de Geokaun Mountain moet je gezien hebben. Via een steile weg omhoog je heb een bijzonder uitzicht op de ruige kust van het eiland.

Valentia Island bezienswaardigheden Ierland
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!