Killarney, Munster

Killarney, Ierland Killarney is een van de bekendste plaatsen van Ierland. Het knusse stadje puilt uit van de sfeervolle pubs en restaurants. Bezoek er whiskystokerijen en bierbrouwerijen of neem een kijkje bij het Fitzgerald Stadium. Ga langs bij het statige Killarney House en bezoek de St. Mary’s Cathedral, een architectonisch hoogstandje in het hart van Killarney. Killarney National Park ligt vlakbij. Dit is het grootste nationale park van Ierland. Het natuurgebied bestaat uit meren, bergen en bossen waar je kilometers kunt wandelen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

St .Mary's Kathedraal

In Killarney zie je de St. Mary's Cathedral al van verre. Het is dé eyecatcher in het centrum Al een paar jaar na de start van de bouw werd deze weer stilgelegd wanwege de Grote Hongersnood (1845-1850). Daarna werkten diverse architecten aan de afronding van de kathedraal. Niet alleen van buiten trekt de kathedraal je aandacht, ook van binnen is het gebouw de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er namelijk prachtige mozaïeken en fresco’s.

St. Marys Kathedraal bezienswaardigheid Killarney

Killarney House and Gardens

Aan de rand van Killarney en bij de ingang van het Killarney National Park ligt het Killarney House. In het huis is een interessante tentoonstelling te bekijken, maar het zijn vooral de tuinen die deze plek zo speciaal maken. Bij de hoofdingang vind je de 'Golden Gates' van het nationale park. Deze poorten zijn zwart.

Killarney House and Gardens, bezienswaardigheid Killarney

Fitzgerald Stadium

Sportliefhebbers bezoeken voetbalstadion Fitzgerald, de thuishaven van Kerry GAA, een van de meest succesvolle voetbalteams van Ierland. Ook de Ierse sport ‘hurling’ wordt hier gespeeld.

Fitzgerald Stadion, Killarney

Irish Whiskey Experience

Ierland staat natuurlijk bekend om de verschillende whisky’s die er worden gemaakt. In de Irish Whiskey Experience staat alles in het teken van deze drank. Je komt meer te weten over het distillatieproces en je mag proeven. De eigenaar, Ally Alpine, is een erkende Whiskey-kenner en zijn winkel is zowel nationaal als internationaal bekend bij whiskey-liefhebbers.

Irish Whiskey Experience, Killarney

Killarney Brewing Company

Dit bier uit Dublin is niet het enige bier dat wordt gebrouwen in Ierland. Bij de drukbezochte Killarney Brewing Company krijg je de kans om nog veel meer Ierse bieren te proeven en leggen de brouwers je hoogstpersoonlijk uit hoe ze te werk gaan in de brouwerij. Je krijg een tour van een klein uur en komt dan meer te weten over het bereidingsproces en de ingrediënten. Natuurlijk eindig je de tour met het proeven van verschillende soorten bieren.

Killarney Brewing Company, Killarney
Ballon!