La Spezia, Ligurië

La Spezia La Spezia is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Cinque Terre, maar is tegelijkertijd ook een prachtige bestemming op zich. La Spezia is een bedrijvige havenstad met de grootste marinebasis van Italië. In tegenstelling tot veel andere Italiaanse steden heeft deze stad behoorlijk veel moderne gebouwen, wat het erg uniek maakt in de regio. De stad biedt een aantal interessante bezienswaardigheden, die hieronder worden besproken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Haven van La Spezia

De Thaon van Revel-brug verbindt de stad met de haven. De voetgangersbrug werd in 2013 geopend en leent zich goed voor een heerlijke wandeling. Vanuit de haven heb je een prachtig uitzicht over de stad, bergen en zee. Vooral rond zonsondergang schiet je de meest schitterende plaatjes. Vanuit het historisch centrum kun je over de Via del Prione wandelen, totdat je in de haven belandt.

Haven van La Spezia

Castello San Giorgio

Dit is een van de oudste gebouwen van de stad. Het werd gebouwd in de veertiende eeuw, maar heeft in de loop der eeuwen wel flink wat veranderingen ondergaan. Om het kasteel te bereiken moet je een flinke klim maken. Als je hier geen zin in hebt, kun je ook een van de twee gratis liften nemen, die je tot aan de heuveltop brengen. In het kasteel zijn lokale archeologische vondsten te bewonderen. Objecten uit de prehistorie tot aan de middeleeuwen zijn hier uitgestald.

Castello San Giorgio in La Spezia

Technisch Marine Museum van Spezia

Niet alleen is het museum het oudste marine-museum ter wereld, ook herbergt het een aantal bijzondere voorwerpen. In een speciale kamer zijn maar liefst achtentwintig boegbeelden te zien.

Technisch Marine Museum van Spezia

Amadeo Lia Museum

Voor de mooiste kunst in La Spezia is het Amadeo Lia Museum de plek waar je moet zijn. Met een collectie van de dertiende tot aan de achttiende eeuw zitten er heel wat parels tussen; van schilderijen van bekende schilders tot aan muzikale manuscripten. Maak hier een reis door de tijd en kijk je ogen uit.

Bezoek het Amadeo Lia Museum in La Spezia
Ballon!