Reisinfo Le Marche, Italië

Uitgeroepen door Lonely Planet als ‘Best in travel 2020’, ligt de heuvelachtige regio Le Marche verscholen tussen de Apennijnen en de Adriatische kust, de perfecte stop voor jouw rondreis. Le Marche heeft een aantal parels van provinciesteden, waaronder Urbino, in het noorden van de regio. Het is de geboorteplaats van kunstenaar Raphael en heeft een prachtige bewaard historisch centrum uit de renaissance. Een andere interessante plek is Ascoli Piceno, een bruisende stad die bekend staat om zijn fantastische eten. Gebouwd op een heuveltop, centraal gelegen in Le Marche, vind je de muzikale stad Macerata met vele monumenten en het bijzondere openluchttheater Sferisterio. Ieder jaar zijn hier tijdens het zomerfestival prachtige opera klanken te horen.

Urbino in de regio Le Marche, Italië
Senigallia in de regio Le Marche, Italië

De witte zandstranden van de Adriatische kustlijn en haar mooie baaien typeren samen met de besneeuwde bergtoppen van de Apennijnen en de heuvelachtige Sibillijnse bergen het landschap van Le Marche. De Sibillijnse bergen is een nationaal park in het zuidwesten van de regio, op de grens met Umbrië. Dit prachtige gebied, met dramatische uitzichten over Le Marche, biedt veel outdoor activiteiten. In het midden van de regio ontdek je het grote ondergrondse grottenstelsel Grotte di Frasassi. Een blikvanger aan de kust, ten zuiden van de badplaats Ancona, is Monte Conero. Deze berg is een uitloper van de Apennijnen en is sinds 1987 tot beschermd natuurpark.

Rondreizen door Italië

Bekijk hieronder een paar van onze mooiste Italië-rondreizen. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Maak kennis met het onontdekte Zuid-Italië. Je reist van Napels naar de hak van de laars, Apulië (ook wel Puglia genoemd) en door Calabrië. Nadat je de straat van Messina bent overgestoken, kom je aan op het intrigerende eiland Sicilië.

PalermoStromboliAlberobelloPizza in Napels

Hoofdstad Rome, de nationale parken Abruzzo en Gargano en de pittoreske baaitjes aan de Adriatische en Tyrreense zee wisselen elkaar moeiteloos af. Deze fly-drive laat je kennis maken met de authentieke regio's Apulië, Basilicata en de Abruzzen. Een nog wat onontdekt gebied waar je bergen, vissersdorpjes en de indrukwekkende grotwoningen van Matera gaat bewonderen. De wereldberoemde Amalfikust en de bedolven stad Pompeï zijn de afsluiters van deze afwisselende autorondreis.

AmalfiAbdij, PolignanoGarganoColosseum, Rome

De panoramische Amalfikust wordt een van de mooiste kustlijnen ter wereld genoemd. Dit prachtige gebied in het zuiden van Italië heeft een rotsachtige kust met pittoreske dorpjes, citroenboomgaarden en prachtige baaien. Je bezoekt hoogtepunten als de bedolven stad Pompeï en schilderachtige plaatsjes als Positano en Amalfi waar de kust haar naam aan te danken heeft. De reis begint echter in de rumoerige, puur Italiaanse stad Napels, waar de beroemde pizza Margherita zijn oorsprong vindt. Ook het romantische Sorrento staat op het programma.

AmalfiPositanoSorrentoNapels
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!