Reisinfo Oslo, Noorwegen

De Noorse hoofdstad Oslo, de eilanden voor de kust en nog wat plaatsen in de omgeving maken de regio Oslo compleet. De mooie hoofdstad is natuurlijk de belangrijkste trekpleister. Je kunt Oslo prima met het openbaar vervoer en te voet verkennen. Dwaal door het Vigelandpark of ga shoppen op de Karl Johans Gate. In de hoofdstad mag het Koninklijk Paleis natuurlijk ook niet ontbreken.

Oslo in Noorwegen
Noorwegen rondreis Oslo Byddoy

Oslo is een echt museumstad, veel van deze musea liggen op het schiereiland Bygdøy ook wel museumeiland genoemd. Met de Olsocard krijg je toegang tot de meeste musea, waardoor je je ook kunt beperken tot één of twee tentoonstellingen. Het Noors Volksmuseum en het Vikingschipmuseum zijn wel echte aanraders als je wat over de Noorse geschiedenis te weten wilt komen.

Stap aan boord van een van de rondvaartboten in de haven van Olso om de Oslofjord te ontdekken. Dit kan uiteraard vanaf het water, maar je kunt ook een boottocht maken naar een eilandje voor de kust. Je zult merken dat het een fijne oase van rust is vergeleken met het bruisende leven in de stad.

Net ten noorden van Olso ligt een klein skigebied met een aantal liften en pistes, een leuke afwisseling voor een dag als je in de winter een stedentrip naar Oslo plant om de kerstmarkten te bezoeken. Ook in de zomer is deze plek een aanrader vanwege de wandelmogelijkheden. De weinige wegen die naar het noorden leiden zijn ook mooi om te rijden, er ligt een heel merengebied ten noorden van de stad.

De bezienswaardigheden liggen net niet meer in de regio Oslo, maar zijn wel prima te bereiken: het pretpark (en in de zomer zwemparadijs) Tusenfryd en het dorp van de Kerstman: Drøbak.

Rondreizen Oslo, Noorwegen

Oslo is dé uitvalsbasis voor een rondreis door het zuiden van Noorwegen. We hebben diverse rondreizen vanuit Oslo voor je uitgestippeld. Je kunt ze geheel naar wens aanpassen met onze routeplanner. Van fly-drives tot camperreizen en reizen met het eigen vervoer. Kijk in het zijmenu voor meer routes en pas ze naar wens aan met onze routeplanner.

Ben je op zoek naar een land met prachtige natuur, rust en ruimte? Denk dan eens aan het wonderschone Noorwegen. Met deze rondreis in een notendop door centraal Noorwegen pak je verschillende hoogtepunten mee. Je bezoekt het schilderachtige Bergen en het waanzinnige fjordenlandschap bij het idyllische dorpje Flåm met de Flåmsbana, een van de steilste treinritten ter wereld. Je begint en eindigt in hoofdstad Oslo, bezoekt adrenalinehoofdstad Voss en overnacht bij het beroemde Telemarkkanaal in Skien.

Skydiven, VossGaustatoppen RjukanBryggen, BergenTelemarkkanaal Skien

De camperreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen barst van de hoge bergen, fjorden en oneindige kusten. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

McRent, Noorwegen, VikenLysefjordTrolltungaMandal Agder
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!