Reisinfo Oslo, Noorwegen

Oslo De hoofdstad Olso, de eilanden voor de kust en nog wat plaatsen in de omgeving maken de regio Oslo compleet. De mooie hoofdstad is natuurlijk de belangrijkste trekpleister. Je kunt deze stad prima met het openbaar vervoer en te voet verkennen. Dwaal door het Vigelandpark of ga shoppen op de Karl Johans Gate. In de hoofdstad mag het Koninklijk Paleis natuurlijk ook niet ontbreken.

Oslo is een echt museumstad, veel van deze musea liggen op het schiereiland Bygdøy ook wel museumeiland genoemd. Met de Olsocard krijg je toegang tot de meeste musea, waardoor je je ook kunt beperken tot één of twee tentoonstellingen. Het Noors Volksmuseum en het Vikingschipmuseum zijn wel echte aanraders als je wat over de Noorse geschiedenis te weten wilt komen.

Stap aan boord van een van de rondvaartboten in de haven van Olso om de Oslofjord te ontdekken. Dit kan uiteraard vanaf het water, maar je kunt ook een boottocht maken naar een eilandje voor de kust. Je zult merken dat het een fijne oase van rust is vergeleken met het bruisende leven in de stad.

Net ten noorden van Olso ligt een klein skigebied met een aantal liften en pistes, een leuke afwisseling voor een dag als je in de winter een stedentrip naar Oslo plant om de kerstmarkten te bezoeken. Ook in de zomer is deze plek een aanrader vanwege de wandelmogelijkheden. De weinige wegen die naar het noorden leiden zijn ook mooi om te rijden, er ligt een heel merengebied ten noorden van de stad.

Oké deze bezienswaardigheden liggen net niet meer in de regio Oslo, maar zijn wel prima te bereiken. Allereerst het pretpark (en in de zomer zwemparadijs) Tusenfryd en het dorp van de Kerstman: Drøbak.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan