Reisinfo Värmland, Zweden

Het grootste meer van Zweden ligt in de regio Värmland tijdens jouw rondreis: het Vänermeer. In de zomer de ideale plek om te gaan zwemmen, kajakken, roeien of vissen. Geniet aan een van de mooie witte zandstranden bij Vänersnäs of Vänersborg. Je kunt ook met een boottocht het meer op. Neem een verrekijker mee, want het is een waar vogelparadijs.

Ekshärad, Zweden
Vänermeer, Zweden

Karlstad ligt op de noordoever van het Vänermeer en is beslist een bezoek waard. Het is een plek waar water, cultuur en gezelligheid samenkomen. Het stadspark Mariebergsskogen is een must-see, zeker als je met kinderen op pad bent. Het groene park heeft een leuk treintje en er leven verschillende dieren. Net ten noorden van de stad staat een van de grootste knäckebrötfabrieken van het land; die van Wasa. Neem ook een kijkje in het Alfred Nobelmuseum in het nabijgelegen Karlkoga.

Tussen Karlstad en het noordelijker gelegen Hagfors loopt een oud treintracé. Deze is omgetoverd tot een 120 kilometer lange wandel- en fietsroute, de Klarälvsbanan. Als je in Hagfors aangekomen bent is hier van alles te doen. Neem een kijkje in het spoorwegmuseum of het Monica Zetterlundmuseum. Wandel naar de top van de Värmullsåsen of ga op elandensafari. In de winter kun je hier met een hondenslee of sneeuwscooter op pad.

De rivier Klarälven stroomt ook door dit gebied en vlotvaren op deze rivier is een unieke ervaring. Je bouwt je eigen vlot en zakt hiermee stroomafwaarts. 's Nachts overnacht je in een tentje op de oever, midden in de natuur.

Rijd je nog iets verder naar het noorden, dan kom je bij Ekshärad. Hier kun je elanden spotten in het heuse elandenpark. Het is misschien wel de enige plek van het land waar je zo dicht bij de dieren kunt komen.

Natuurreservaat Glaskogen is een leuke stop met oneindige wandelmogelijkheden. Het waterrijke park kun je ook met een kajak ontdekken en visliefhebbers werpen hun hengel graag uit in de rivieren en meren.

Rondreizen door Värmland, Zweden

Onze website barst van de mooie rondreizen in Zweden die goed combineren met de regio Värmland. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Het langgerekte Zweden heeft een grote variatie aan landschappen. De regio Midden-Zweden heeft uitgestrekte bossen en honderden meren. Je begint en eindigt deze reis in de hoofdstad Stockholm, gebouwd op veertien eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Je bezoekt de grootste meren van Zweden, Vättern en Vänern, wandelt over vlonderpaden in nationaal park Store Mosse en verwondert je over de eilanden-kust bij de archipel van Göteborg. Vergeet niet het Pippi Langkous huis te bezoeken in Vimmerby en maak een mooie kanotocht bij het kuststadje Västervik.

Vanernmeer bij KarlstadHuis van Pippi Langkous VimmerbyStockholmRocksjon meer Smaland

Met de rondreis Zweden en meer maak je een compacte trip naar Zuid-Zweden met eigen vervoer. Verwonder je over de uitgestrekte bossen en honderden meren. Je bezoekt de hoofdstad Stockholm, gebouwd op veertien eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Je bezoekt de grootste meren van Zweden, Vättern en Vänern en wandelt over vlonderpaden in nationaal park Store Mosse. Vergeet niet het Pippi Langkous huis te bezoeken een Vimmerby en maak een uitstapje naar het eiland Öland voor de kust bij Kalmar.

Karlstad ZwedenStockholm ZwedenMøn, SeelandKopenhagen, zeemermin
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!