Reisinfo Värmland, Zweden

Het grootste meer van Zweden ligt in de regio Värmland tijdens jouw rondreis: het Vänermeer. In de zomer de ideale plek om te gaan zwemmen, kajakken, roeien of vissen. Geniet aan een van de mooie witte zandstranden bij Vänersnäs of Vänersborg. Je kunt ook met een boottocht het meer op. Neem een verrekijker mee, want het is een waar vogelparadijs.

Ekshärad, Zweden
Vänermeer, Zweden

Karlstad ligt op de noordoever van het Vänermeer en is beslist een bezoek waard. Het is een plek waar water, cultuur en gezelligheid samenkomen. Het stadspark Mariebergsskogen is een must-see, zeker als je met kinderen op pad bent. Het groene park heeft een leuk treintje en er leven verschillende dieren. Net ten noorden van de stad staat een van de grootste knäckebrötfabrieken van het land; die van Wasa. Neem ook een kijkje in het Alfred Nobelmuseum in het nabijgelegen Karlkoga.

Tussen Karlstad en het noordelijker gelegen Hagfors loopt een oud treintracé. Deze is omgetoverd tot een 120 kilometer lange wandel- en fietsroute, de Klarälvsbanan. Als je in Hagfors aangekomen bent is hier van alles te doen. Neem een kijkje in het spoorwegmuseum of het Monica Zetterlundmuseum. Wandel naar de top van de Värmullsåsen of ga op elandensafari. In de winter kun je hier met een hondenslee of sneeuwscooter op pad.

De rivier Klarälven stroomt ook door dit gebied en vlotvaren op deze rivier is een unieke ervaring. Je bouwt je eigen vlot en zakt hiermee stroomafwaarts. 's Nachts overnacht je in een tentje op de oever, midden in de natuur.

Rijd je nog iets verder naar het noorden, dan kom je bij Ekshärad. Hier kun je elanden spotten in het heuse elandenpark. Het is misschien wel de enige plek van het land waar je zo dicht bij de dieren kunt komen.

Natuurreservaat Glaskogen is een leuke stop met oneindige wandelmogelijkheden. Het waterrijke park kun je ook met een kajak ontdekken en visliefhebbers werpen hun hengel graag uit in de rivieren en meren.

Rondreizen door Värmland, Zweden

Onze website barst van de mooie rondreizen in Zweden die goed combineren met de regio Värmland. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Eilanden en meren van Zweden

Wist jij dat Zweden een kustlijn heeft met tienduizenden eilanden? Tijdens deze bijzondere camperrondreis bomvol eilanden en meren in Zuid-Zweden en Denemarken, staan er meerdere op het programma. Per huurcamper reis je via de unieke archipel van Göteborg naar de grote meren Väter en Vänern in het hart van Zuid-Zweden. Uitgestrekte naaldbossen, landelijke dorpen en pittoreske havenstadjes wisselen elkaar af tijdens deze unieke camperroute. Hoogtepunten zijn de eilanden Gotland en Öland in Zweden en Møn in Denemarken, maar ook de kuststadjes Västervik en Ystad zijn echte aanraders.

Mon DenemarkenVästervikRotskust bij de archipel van GöteborgBlue Lagoon Gotland
Ballon!