Vigo, Galicië

Vigo Galicie Vigo is de grootste stad van Galicië, maar niet de bekendste. Toch is deze levendige havenstad, met een van de grootste vissershavens van Europa, echt leuk om te bezoeken! De visserij en auto-industrie zijn belangrijk voor de stad en dat zie je overal terug. Toch vind je hier ook een mooi, karakteristiek centrum met kleine straatjes, een visserswijk, goede (tapas)restaurants en in de omgeving prachtige stranden. Ook is het de perfecte uitvalsbasis om de idyllische Cíes Eilanden te bezoeken, een waar natuurparadijs.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Castro Celta de Vigo

De echte cultuurliefhebber moet een bezoek brengen aan de heuvel Monte de O Castro, midden in de stad. Dit is het oudste gedeelte van Vigo. Het is even een klim omhoog, maar onderweg kom je restanten tegen die herinneren aan de Slag bij Vigo en ruïnes van de Keltische nederzetting Castro Celta de Vigo. Je ziet hier hoe de eerste bewoners van Vigo leefden tussen derde en eerste eeuw voor Christus. Wanneer je verder omhoog loopt, kom je op de top van de heuvel bij het oude fort Castillo de O Castro. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Vigo. Trouwens: je hoeft niet te lopen, je kunt in de buurt van het fort parkeren.

Castillo de O Castro fort Vigo

Porto de Vigo

De haven van Vigo is reusachtig: maar liefst twintig kilometer lang. Delen van de haven fungeren als jachthaven. Altijd leuk om daar even rond te kijken. Het is een van de grootste vissershavens van Europa en ook de plek waar grote cruiseschepen aanmeren en grote zeeschepen komen laden en lossen. Ten westen van de haven liggen een aantal stranden. Wandel hier de Paseo Maritimo; een wandelpad over de kade.

Porto de Vigo

Cíes Eilanden

De baai van Vigo wordt in tweeën gedeeld door de Cíes Eilanden, onderdeel van Nationaal Park Illas Atlánticas. Je vindt geen mooiere stranden in de omgeving dan hier. Een tour boeken is een must, want er worden dagelijks maar een beperkt aantal bezoekers toegestaan. De meeste boten gaan naar de eilanden Monte Agudo en O Faro. Bezoek de uitzichtpunten, vuurtorens en de oude gevangenis. Neem je verrekijker mee, want er leven veel vogels op deze groene eilanden. Misschien kom je niet verder dan alleen de paradijselijke stranden en het kristalheldere water, maar ook dan heb je een heerlijke dag. Neem je snorkel mee, want ook onder water is van alles te zien.

Cíes eilanden Vigo

Casco Vello

De leukste en meest interessante wijk is het oude centrum met zijn steile straatjes. Wijn, tapas, visgerechten en zeebanket, je vindt het hier allemaal. De echte visliefhebber moet de oude visserswijk Berbés, aan de rand van Casco Vello bezoeken, ook een pittoresk deel van de stad. Als je vroeg opstaat (ja, echt voor dag en dauw), dan kan je de visveiling meepikken, deze is tussen 04:00-05:00 uur. Vigo staat bekend om zijn oesterkwekerijen in de baai, in Calle de las Ostras (officieel heet deze Oesterstraat Rúa Pescaderia), proef je deze het beste.

Oesters in Vigo

Parque de Castrelos

Net buiten het centrum ligt het grote stadspark Parque de Castrelos op een heuvel. Het ligt op de oever van het riviertje de Lagares, maar strekt zicht helemaal uit naar het zuiden. In het park vind je veel vijvers en wandelroutes. Er is een gratis parkeerplaats in de buurt van het Pazo Quiñones de Leon. Vroeger was dit een paleis, tegenwoordig wordt het gebruikt als het museum van Vigo met informatie over de kunst, archeologie en geschiedenis van het gebied. Bij dit voormalige paleis hoort een mooi aangelegde tuin.

Park de Castrelos Vigo

Iglesia Santa Maria de Vigo

Hoewel de grijze façade niet direct opvalt, is de kerk zeker een bezoek waard vanwege de mozaïeken, beelden en kleurrijke schilderingen. In augustus is de kerk het middelpunt van de processiefeesten rond Cristo de la Victoria. Het beeld van deze Christus van Vigo is het altaarstuk van deze kerk.

Santa Maria kerk Vigo

Playa de Samil

Het bijna twee kilometer lange zandstrand Playa de Samil ligt aan de monding van de rivier de Lagares en kijkt uit op de Cíes Eilanden. Je bereikt het makkelijk met de auto en het openbaar vervoer. Alle faciliteiten die je wenst zijn aanwezig, dé ideale plek voor een dag aan het strand.

Playa Samil Vigo
Ballon!