Reisinfo Galicië, Spanje

Galicie De prachtige groene regio Galicië ligt in het noordwesten van Spanje, net boven Portugal. Het is vooral bekend vanwege de bedevaartsstad Santiago de Compostella, maar verder is het een nog onontdekte streek. Tijd om deze te komen verkennen.

Aan de Atlantische Oceaan liggen prachtige stranden, waar je 's zomers ook echt kunt afkoelen. De zee is soms wat ruig, ideaal om te surfen. Houd je hier niet zo van, dan zijn de idyllische zandstranden en rotsformaties alleen al om van te genieten. Bij de havenstad La Coruña ligt een prachtig lang zandstrand, Playa de Riazor. Sanxenxo is populair, het heeft een prachtig strand, met alle gezelligheid van de stad binnen handbereik. Beschutte plekjes aan het strand liggen rond Rías. De Cíes Eilanden zijn beschermd, je kan ze alleen bereiken met een georganiseerde tour en vol = vol. De stranden die je hier vindt zijn zo mooi, dat wil je niet missen. Een bijzonder strand is As Catedrais bij Ribadeo. Zwemmen mag hier niet, maar het azuurblauwe water en de mooie rotsen zijn de toegangsprijs meer dan waard.

De havenstad Vigo is de grootste van Galicië en is tegen een heuvel opgebouwd. Je kan hier uitstekend winkelen en genieten op een terras. Het historische centrum en kasteel Castro met de kasteeltuinen mag je niet missen. Bij de stad is een strand met alle voorzieningen, vanuit de haven gaan boottochten naar de Cíes Eilanden. Op de grens met Portugal ligt de stad Tui, de gotische kathedraal is de blikvanger van de stad.

Wandelen kan je bij Dumbría, naar de waterval Cascada de Ezaro of loop een stukje van de Camino, die naar Santiago de Compostella leidt. Hier staat de gelijknamige kathedraal op Praza do Obradoira. De stad heeft meer mooie en gezellige pleinen en het klooster San Martiño Pinario is ook een bezoek waard. De levendige havenstad La Coruña heeft een oude vuurtoren, Torre de Hércules. Deze oudste, nog werkende vuurtoren staat op het schiereiland net buiten de stad. Het oude centrum moet je uiteraard bezoeken. Wil je een dag wat anders, de stad heeft een mooi aquarium. Ook wat anders biedt de historische stad Ourense. Hier is een warmwaterbron en door de stad heen zijn verschillende baden die je kan bezoeken. Heerlijk ontspannen na een dag rondkijken in deze prachtige stad.

Ballon!