Royal Tunbridge Wells, Engeland

Royal Tunbridge Wells, Engeland Midden in de landelijke omgeving van de High Weald ligt het kuurstadje Royal Tunbridge Wells. Rust en ontspanning staan centraal in dit plaatsje sinds de vondst van de thermale bronnen in 1606. Zelfs het koninklijk huis heeft deze plek ontdekt, vandaar dat het de naam Royal Tunbridge Wells heeft gekregen. Naast heerlijk ontspannen in een spa, kun je hier ook genieten van de natuur in de omgeving.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Pantiles

De mooie oude wijk in Royal Tunbridge Wells is de Pantiles met haar prachtige achttiende-eeuwse panden en een autovrije straat. Er zijn hier veel gespecialiseerde en onafhankelijke winkeltjes te vinden, van galerijen tot antiekwinkels. Daarnaast vinden in de zomermaanden in de Pantiles vaak openluchtconcerten plaats en is dit de plek waar je de lokale boerenmarkt kan vinden.

De Pantiles, Royal Tunbridge Wells

Chalybeate bronwater

Wil je weten hoe Royal Tunbridge Wells is ontstaan, breng dan een bezoek aan de Chalybeate bronnen. Deze natuurlijk bron is ontdekt door een edelman die op weg was naar Londen. Al sinds 1606 genieten toeristen van de schoonheid van dit gebied en verblijven ze in de regio voor het natuurlijke water. Vroeger werd het helende water tegen een kleine vergoeding geserveerd door een zogenaamde 'Dipper'. Nog steeds wordt deze traditie voortgezet en kan men tegen een kleine vergoeding het water geserveerd krijgen door gekostumeerde 'Dippers'. Vraag wel even bij het bezoekerscentrum wanneer het water geserveerd wordt. De Chalybeate Spring vind je in de Pantiles en is alle dagen te bewonderen.

Chalybeate bronwater, Royal Tunbridge Wells

Spa Valley Railway

Geniet van de prachtige natuur met een speciaal ritje in een stoom- of historische dieseltrein. Deze bijzondere rit is ongeveer acht kilometer lang en slingert door het platteland van High Wead. Onderweg kun je ervoor kiezen om van boord te gaan en bijvoorbeeld uit te stappen bij Groombridge Station. Wandel dan naar Grommbridge Place en geniet van de schitterende tuinen. Ook een stop bij het High Rocks Station is de moeite waard. Bij de High Rocks vind je grote steenformaties die al miljoenen jaren oud zijn.

Spa Valley Railway, Royal Tunbridge Wells

Natuurgebied High Weald

De High Weald wordt ook wel 'de best bewaarde middeleeuwse landschappen van Noord-Europa' genoemd. Een prachtige omgeving voor een mooie wandeling of fietstocht met genoeg bezienswaardigheden. Kom onderweg verschillende oude huisjes, boerderijen en landhuizen tegen die gebouwd zijn van hout en zandsteen. Of verken de mysterieuze oude bossen en de met varens begroeide beekjes.

Natuurgebied, High Weald, Royal Tunbridge Wells

Spa's

Al sinds het begin van de zeventiende eeuw is Royal Tunbrigde Wells bekend vanwege de kuuroorden. Nog steeds is dit stadje een uitstekende plek om lekker te ontspannen in een van de prachtige spa's die Royal Tunbridge Wells rijk is. Zo kun je verwenarrangementen boeken en behandelingen krijgen voor allerlei kwaaltjes en pijntjes. Naast de traditionele remedies zijn er ook genoeg moderne therapieën te boeken. Net als de leden van het Koninklijk huis kun je een duik nemen in het zwembad of tot rust komen in de sauna in een van de spa's die dit stadje rijk is.

Spa, Royal Tunbridge Wells

Omgeving

Tuinen van Kent

Kent is een regio met veel landschappelijke en formele tuinen, vaak bij een kasteel of landhuis. Er zijn rondom Royal Thunbridge Wells tientallen prachtige tuinen die in verschillende seizoenen op hun hoogtepunt zijn. De bekendste zijn de tuinen van Sissinghurst en Hever Castle.

Sissinghurst Castle, Kent

Groombridge Place

In de buurt van Royal Tunbridge Wells kun je een bezoek brengen aan de bekroonde tuinen Groombridge Place. Op ongeveer een kwartier rijden bevind je je op een groot landgoed met veel activiteiten voor kinderen. Zo maak je hier een mooie rondvaart, speel je met een gigantisch schaakspel of zit je op gigantische boomschommels in het Enchatend Forest. Dit landgoed is tevens het decor geweest voor de film Pride en Prejudice en ook de schrijver Sir Arthur Conan Doyle haalde inspiratie uit deze tuinen.

Groombridge Place, Royal Tunbridge Wells

Natuurgebied Ashdown Forest

Midden in het natuurgebied High Weald ligt een prachtig stukje bos, Ashdown Forest. Vroeger was dit een jachtbos en nu is het een geweldige plek om te wandelen. Ongeveer twee derde van het gebied bestaat uit heide en dat is zeldzaam in Groot-Brittannië.Over de gehele wereld staat dit stukje bos bekend als het huis van Winnie-the-Pooh. Vele kunstenaars en schrijvers zijn geïnspireerd geraakt door dit bos.

Natuurgebied Ashdown Forest, Royal Tunbridge Wells
Ballon!