Thurso, Schotland

Thurso In het meest noordelijke puntje van Schotland vind je het charmante kustplaatsje Thurso. Het is de perfecte overnachtingsplek als je van plan bent om vanaf het nabijgelegen Scrabster de boot naar Orkney-eilanden te pakken. Thurso zelf heeft een klein centrum met wat historische bezienswaardigheden en een strand dat erg populair is onder surfers.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historische bezienswaardigheden in Thurso

De geschiedenis van Thurso dateert terug naar de vikingtijd. Door de eeuwen heen lieten de voormalig bewoners hun sporen na. Zo kun je hier naar de ruïnes van de Old St. Peters Church wandelen of de overblijfselen van Thurso Castle bezoeken. Dit laatste gebouw is behoorlijk bouwvallig en kan alleen van de buitenkant bekeken worden.

Thurso

Castle of Mey

Op een klein half uurtje rijden van Thurso ligt het nog wel intacte Castle of Mey. In de jaren vijftig werd het kasteel aangekocht door Queen Elizabeth en in ere hersteld en nog steeds heeft het kasteel een speciale band met het Britse koningshuis. Als bezoeker kun je niet alleen het kasteel, de tuinen en het kleine dierenpark bezoeken: je kan er ook een overnachting boeken.

Thurso
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!