Wick, Schotland

Wick Tour vanuit de haven in Wick langs de kustlijn van Caithness op zoek naar kastelen en wildlife, bezoek de overblijfselen van Castle of Old Wick, óf... Bezoek de 'World's Shortest Street' in het centrum van het kleine stadje Wick. Gelegen aan de Noordzee is Wick een kleine overnachtingsplaats tijdens jouw rondreis door de ongerepte natuur van Schotland. Wil je meer weten over de lokale geschiedenis, bezoek dan het Wick Heritage Centre.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Caithness Seacoast

Gerund door William en Adelaine Munro die tientallen jaren hun leven op zee doorbrachten en die jou nu vanuit de haven van Wick meenemen langs de Caithness kustlijn. Deze kustlijn bevat een schat aan bezienswaardigheden, denk aan oude kastelen, zeegrotten en wildlife.

Wick

Castle of Old Wick

Op een verlaten klif vind je de overblijfselen van het twaalfde-eeuwse Castle of Old Wick, waarvan alleen de vierkante toren is overgebleven. Je ziet hier nog sporen van oude verdiepingen en zelfs de locatie van waar ooit de ophaalbrug zat, is nog te onderzoeken. Het is niet moeilijk om je een paar spookverhalen voor te stellen bij de ruïne, op een rotsbrug die uitsteekt in de Noordzee. Het water onder het kasteel klotst met groot geweld tegen de twee diepe, smalle geulen.

Wick
Ballon!