Hirtshals, Jutland

Hirtshals Jutland Het Deense Hirtshals ligt aan de Noordzee en is een bekende vertrekhaven van verschillende ferry's. Hier vandaan vertrekken rederijen als Color Line en Fjord Line naar Noorwegen. Er vertrekt zelfs eenmaal per week een ferry naar de Færøer eilanden en IJsland! Deze havenplaats ligt in de kop van Jutland en heeft een van de grootste visserijhavens van Denemarken. Breng een bezoekje aan de markante, witte vuurtoren en geniet van het uitzicht over de duinen en de zee. Wil je zeedieren van dichtbij bewonderen zoals haaien en maanvissen, bezoek dan The North Sea Oceanarium.

Bezienswaardigheden & activiteiten:

Vuurtoren van Hirtshals

De historische vuurtoren ligt aan de rand van het stadje en bepaalt het aangezicht van Hirtshals. De vuurtoren is omringd door bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die verscholen liggen in de glooiende duinen. Je mag de vuurtoren beklimmen en voor een paar euro entree geniet je van prachtige vergezichten. Bezoek de vuurtoren tijdens zonsondergang voor het mooiste uitzicht over de Noordzee.

Vuurtoren Hirtshals Jutland

Bunkercomplex en bunkermuseum Hirtshals

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er door de Duitsers 69 bunkers gebouwd in Hirtshals en de omgeving. Er bevindt zich een compleet bunkercomplex met apparatuur als radar en zoeklichtinstallaties die toegankelijk is voor het publiek. Ook kun je een museum met tentoonstelling over de bunkers en enkele historische bezienswaardigheden van Hirtshals bekijken. In de zomermaanden kun je begeleide tours boeken als je geïnteresseerd bent in een uitgebreide uitleg over de geschiedenis van het bunkercomplex.

Bunker duinen Hirtshals Jutland

Nordsøen Oceanarium

Bezoek een van de belangrijkste attracties in Noord-Jutland, het Nordsøen Oceanarium. Een groot aquarium met meer dan 8000 soorten vissen en andere zeedieren verdeeld over 75 aquaria. Hoogtepunt is het grootste waterbassin van Noord-Europa vol met maanvissen. Wat ook leuk is om te zien, zijn de duikers die in het grote aquarium de vissen met de hand voeren. Ook zijn er buitenbassins met zeeleeuwen en je kunt door een zeewatertunnel lopen.

Oceanarium Hirtshals Jutland

Løkken

Voor een van de mooiste stranden van Denemarken én een gezellig centrum ga je naar de badplaats Løkken. Deze plaats ligt op 30 minuten rijafstand van Hirtshals. In dit charmante plaatsje zijn gezellige straatjes waar je lekker kunt rondstruinen met cafeetjes, restaurants en (souvenir)winkeltjes. Maak en wandeling door de duinen en bekijk de karakteristieke vissersbootjes of maak er een luie relax dag van.

Løkken Jutland
Ballon!