Faaborg, Funen

Faaborg Het charmante stadje Faaborg ligt op het eiland Funen. Dit havenstadje heeft een prachtige oude binnenstad met kleurrijke huizen, smalle steegjes en veel sfeer. Buiten dat het centrum al een bezienswaardigheid op zich is, vind je in Faaborg ook verschillende galerijen en musea, zoals het gevangenismuseum. Het is ook de perfecte uitvalsbasis om de kleine eilandjes ten zuiden van Faaborg te ontdekken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Oude binnenstad

De sfeer van Faaborg kun je het beste proeven door een wandeling door de oude binnenstad te maken. Je komt langs oude vakwerkhuizen, kleurrijke panden en het gezellige plein Torvet. Het symbool van de stad is een oude, gele klokkentoren. De klokkentoren bleef als enige onderdeel overeind toen de St. Nikolajkerk in 1550 werd afgebroken om het nieuwe stadhuis te bouwen. Vergeet ook zeker niet naar de waterkant te lopen voor mooie vergezichten en om verse vis te halen bij de winkeltjes in de haven. Met mooi weer is het leuk om een kano te huren en het water op te gaan of huur een fiets om de verdere omgeving te ontdekken.

Oude binnenstad, Faaborg

Gevangenismuseum

Het gevangenismuseum geeft een uniek beeld van het leven in de gevangenis; van hoe het er in vroeger tijden aan toeging en hoe het tegenwoordig is. Op een leuke interactieve manier maak je kennis met de wet en rechtssysteem, terwijl je door cellen, de rechtszaal en de gangen van de gevangenis loopt. Het is een bezienswaardigheid voor jong en oud. Van puzzeltochten en ontsnappen uit de gevangenis voor de jongere kinderen tot aan het oplossen van een moordmysterie voor tieners en volwassenen.

Gevangenismuseum, Faaborg

Faaborg Museum

In dit kleine stadje zijn meerdere musea te vinden, waaronder het Faaborg kunstmuseum. De vaste en wisselende tentoonstellingen tonen werken van de Funen-schilders en bestaan uit schilderijen, sculpturen en design. Het gebouw en de inrichting van de kamers lijken ook onderdeel van de tentoonstelling te zijn door de opzet en het gebruik van kleuren.

Faaborg Museum, Funen

Omgeving

Bridgewalking Lillebælt

Op ongeveer een uur rijden van Faaborg ligt het natuurpark Lillebælt, waar je lekker door de natuur kunt wandelen of leuke activiteiten kunt ondernemen. Plan in het stadje Middelfart verschillende activiteiten zoals een walvisexcursie per boot of bridge walking over de oude Lillebæltbrug. Hiervoor moet je geen hoogtevrees hebben, want je loopt op zestig meter hoogte over de brug. Vanzelfsprekend heb je een fantastisch uitzicht over de hele omgeving. Ook zonder georganiseerde excursie kun je je hier prima vermaken, ga bijvoorbeeld zeilen wandelen, fietsen of kanoën. De kustlijn is prachtig met stranden, baaien en verscholen haventjes.

Bridgewalking Lillebælt

Eilandjes

Heb je nog niet genoeg van het eiland Funen, breng dan een bezoek aan de kleine eilandjes ten zuiden van Faaborg. Het dichtstbijzijnde eilandje heet Bjørnø en verder zuidelijk liggen Avernakø en Lyø. De veerboten vertrekken vanaf Faaborg en brengen je naar deze rustige eilandjes. Hier is de natuur ongerept, het leven rustig en de bewoners zijn vriendelijk. Bjørnø is het kleinste eilandje en je kunt hier heerlijk wandelen. Het eiland Avernakø is met zijn zes vierkante kilometer en 100 inwoners ook klein. Ga hier wandelen, fietsen, vissen of een dag op een afgelegen strandje genieten. Lyø is niet veel groter dan Avernakø, maar ook hier is genoeg te doen: van wandelen en fietsen tot een bezoek aan Lyø-stad en het hunebed Klokkestenen.

Eilandjes, Funen
Ballon!