Bayreuth, Beieren

Neues Schloss Bayreuth Omgeven door fascinerende kastelen, middeleeuwse burchten en karakteristieke berg- en heuvellandschappen vind je de Beierse stad Bayreuth. Wie naar deze regio reist, ontkomt niet aan culinaire heerlijkheden als bier, wijn en braadworst. Bayreuth is wereldberoemd om de Richard-Wagner-Festspiele en het stadsbeeld wordt bepaald door authentieke gebouwen zoals het UNESCO Werelderfgoed Operahuis en de Eremitage.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Eremitage

Niet ver buiten de stad, richting het oosten, liet markgraaf Georg Wilhelm in 1715 het Altes Schloss bouwen. Dit prachtige gebouw omringt zich met mooie parklandschappen met grotten en fonteinen, waar je ook de festivalzaal met unieke akoestiek en een verscheidenheid aan interessante musea vindt.

Eremitage, Bayreuth

Markgrafelijk Operahuis

Het Markgrafelijk Operahuis in het centrum van Bayreuth behoort tot een van de laatste nog origineel behouden gebleven theaters uit de barok. Het gebouw, maar nog meer de verschillende houten binnenruimtes, zijn prachtig versierd met schilderingen en fresco's. Sinds 2012 is het Operahuis UNESCO Werelderfgoed. Het is een van de mooiste theaterzalen ter wereld en wordt het Neues Schloss genoemd.

Operahuis, Bayreuth

Festspielhaus

Boven op een heuvel net buiten de stad vind je een van de grootste operahuizen ter wereld; het Festspielhaus. Dit unieke gebouw is speciaal ontworpen voor de opera's van Richard Wagner. Iedere zomer vinden hier de Richard-Wagner-Festspiele plaats, een muziek- en theaterfestival. De bijzondere architectuur en waanzinnige akoestiek trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Festspielhaus, Bayreuth

Richard Wagner Museum

Dit museum herbergt een belangrijk deel van de Duitse culturele geschiedenis. Op een unieke manier maak je kennis met het leven, het werk en de hedendaagse invloed van Richard Wagner (1813-1883). Deze Duitse componist en dichter wordt gezien als een belangrijke vernieuwer van muziek in zijn tijd.

Breng een bezoek aan het Richard Wagner Museum

Omgeving

Kersenboomgaarden

De Noord-Beierse regio Franken, waarin Bayreuth ligt, bestaat uit prachtige heuvellandschappen, rivierdalen, glooiende heuvels en uitgestrekte bossen. Rondom de berg Walberla, op een uur rijden ten zuiden van Bayreuth, ligt het grootste aaneengesloten kersenbouwgebied van Duitsland. Naast kersenboomgaarden vind je in dit gebied ook veel appel-, peer- en pruimboomgaarden.

Kersenboomgaard, omgeving Bayreuth
Ballon!