Perros-Guirec, Bretagne

Perros Guirec Bretagne Roze granieten rotsen, zandstranden en Bretonse dorpen wisselen elkaar af aan de Côte-d'Armor. Perros-Guirec en de omliggende dorpen zijn een heerlijke bestemming om de kust van Bretagne te ontdekken. Het Sentier des Douaniers, het Douanierspad, loopt langs Perros-Guirec en is een goede manier om de kust te ontdekken. Het kleurrijke centrum van Perros-Guirec bestaat uit het met bloemperken omringde marktplein en het oude raadhuis. De in romaanse stijl gebouwde Saint-Jacqueskerk is één van de oudste bouwwerken in de stad.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Plage de Trestraou

Aan de rand van Perros-Guirec ligt het grote zandstrand Plage de Trestraou, het grootste van de drie zandstranden aan de Côte d'Armor. De ideale plek om een dag te genieten van het azuurblauwe water. Je kan hier prima zwemmen en zonnebaden, maar ook watersporten beoefenen, zoals kajakken, suppen, zeilen en windsurfen. Vanuit de haven vertrekken boten naar de vogeleilanden Sept Îles, aan de boulevard vind je tal van restaurantjes en crêperies.

Plage Trestraou bij Perros Guirec

Wandelpad Sentier des Douaniers

Het Douanierspad is 2000 kilometer lang en loopt langs de hele kust van Bretagne. Van Mont-Saint-Michel in het oosten tot Saint-Nazaire in het zuid-westen. In vroeger tijden was dit de plek waar douaniers patrouilleerden om smokkelaars op heterdaad te betrappen. Bij Ploumanac'h kan je beide kanten op wandelen. Je loopt over een pad over stranden, de rotsen en soms over de landtongen hoog boven het water. Een ideale manier om van de zeelucht, het uitzicht en prachtige omgeving te genieten.

Douanierspad bij Perros Guirec

Grand Site Naturel de Ploumanac'h

Het gebied rond het plaatsje Ploumanac'h is uitgeroepen tot een erkend natuurgebied en erfgoed genaamd Grand Site Naturel de Ploumanac'h. Het heeft een oppervlakte van zo'n 25 hectare. Tussen de stranden van Trestraou en Saint-Guirec vind je enorme roze granieten rotsen, sommigen met een hoogte van wel 20 meter. Deze rotskust is al 300 miljoen jaar oud. De beste manier om deze te ontdekken is te voet, dit kan door lange of kortere wandelingen te maken. Naast alle natuurschoon vind je hier ook vuurtorens en kleine, oude kastelen en landhuizen. Ook is het een mekka voor vogelliefhebbers.

Ploumanach

Vogelreservaat Sept Îles

Sept Îles is één van de grootste vogelreservaten in Frankrijk. Het strekt zicht voor de kust uit over zeven eilanden en is een broedplaats voor onder andere Jan-van-genten. De papegaaiduiker is het symbool van de stad Perros-Guirec, deze vind je op Île Rouzic. Dit eiland wordt ook wel Vogeleiland (Île aux Oiseaux) genoemd. Vanuit Ploumanac'h en Trégastel gaan georganiseerde boottochten naar Sept Îles. Op de terugweg heb je een prachtig uitzicht op de roze granieten rotsen van de kust.

Sept Iles
Ballon!