Alpe d'Huez, Rhône-Alpes

Alpe d Huez Het zonnige Alpe d'Huez ligt in het bergmassief van de Grandes Rousses, op een hoogte van 1860 meter. Het is een bekende outdoor- en wintersportbestemming waar actieve vakantiegangers hun hart op kunnen halen. De bestijging van de route van de Alpe d'Huez is een klassieker. Met 21 legendarische, pittige haarspeldbochten is de tocht een flinke uitdaging voor wielrenners en een mythische etappe van de Tour de France. Wandelliefhebbers vinden in de omgeving onuitputtelijke mogelijkheden met prachtige panorama's vanaf de 3300 meter hoge Pic Blanc.

Bezienswaardigheden en de omgeving

Nationaal Park Les Écrins

Het nationaal park Écrins is een uitgestrekt gebied en een must-see voor natuurliefhebbers. De rijke flora en fauna bestaat onder andere uit steenbokken, marmotten en gemzen. Ook plantensoorten als edelweiss en gentiaan komen wijdverbreid voor. Het park heeft meer dan 700 kilometer aan wandelpaden en heeft mogelijkheden voor zowel wandelaars als fanatieke alpinisten en klimmers. Vanaf het natuurpark heb je prachtig uitzicht op de omliggende gletsjers en je hebt de mogelijkheid om het park dwars te doorkruisen. Er zijn verschillende berghutten waar je kunt overnachten. Ook kun je canyoning tochten boeken of kanoën op een van de rivieren.

Nationaal Park van Ecrins

Grenoble

Aan de voet van de Alpen, waar de rivieren de Isére en de Drac samenkomen ligt de hoofdstad van de Franse Alpen, Grenoble. Er zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden in deze oude stad, zoals het historische centrum, meerdere musea en het Fort de la Bastille. Een bekende attractie is de kabelbaan van Grenoble, die ook wel bubbels wordt genoemd. Op zo'n 500 meter hoogte stap je uit bij het zestiende eeuwse fort, waarvandaan je een schitterend uitzicht over de omgeving hebt. Bezoek vooral het historische hart van de stad met de kathedraal, pittoreske straatjes, mooie pleinen en veel gezellige terrasjes.

Grenoble

Natuurpark van de Vercors

Ten zuiden van Grenoble ligt het regionaal natuurpark van de Vercors. Een indrukwekkend gebied met grotten, kalkrotsen, prachtige groene valleien en hoogvlaktes. Kortom, een bijzonder afwisselend gebied. Er komen veel diersoorten voor zoals gemzen, marmotten en herten, maar ook meer dan 150 vogelsoorten en beschermde planten. De markante hoge witte kliffen zorgen voor een uniek landschap met door erosie gevormde rotswanden en uitgesleten kloven. Het natuurreservaat Hauts Plateaux du Vercors is een beschermde hoogvlakte en onderdeel van het natuurpark. Het gebied is nog puur en ongerept, want er zijn geen wegen of dorpen.

Natuurpark Vercors

Le Bourg-d'Oisans

Verscholen in de ruige natuur van de Franse Alpen, aan de voet van de Alpe d'Huez, ligt het charmante plaatsje Le Bourg-d'Oisans. Dit kleine stadje heeft een historisch centrum met een aatal leuke restaurantjes en winkeltjes. Er zijn bezienswaardigheden zoals het mineralen museum en een bizon boerderij, maar bezoekers komen vooral voor het mountainbiken. In de omgeving zijn talrijke bewegwijzerde tochten, waar zowel beginnende als gevorderde mountainbikers helemaal op los kunnen gaan. Eigenlijk is de omgeving voor allerlei outdoorsporten een walhalla. Denk aan raften, een klimbos, paragliden of uitdagende wandeltochten. Eet als afsluiter van een actieve dag een heerlijk ijsje op een van de terrasjes van Le Bourg-d'Oirsans met de prachtige bergen op de achtergrond.

Le Bourg d - oisans
Ballon!