Gythio, Peloponnesos

Gythio, Peloponnesos Het charmante havenstadje Gythio of Gythion is het thuis van pastelkleurige huizen, een zonovergoten promenade en gebouwen die eeuwen aan geschiedenis kennen. Nu bezoek je Gythio misschien juist voor de rust ten opzichte van andere toeristische trekpleisters, maar ooit was dit de belangrijkste haven van Sparta. Het stadje wordt omringd door oude ruïnes, oude piratenbaaien en heerlijke stranden, zoals het zes kilometer lange Mavrovouni Beach.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Scheepswrak Dimitrios

Aan het strand Selinitsa beach ligt het scheepswrak Dimitrios, dat daar in de jaren tachtig is gestrand. Het schip werd volgens de geruchten gebruikt voor sigarettensmokkel. Het gouden strand is makkelijk bereikbaar en parkeren is gratis. Er is een beachbar aan het strand en je kunt er een verfrissende duik nemen.

Gythio, Peloponnesos

Schiereiland Marathonisi

Voor de kust van Gythio ligt het eiland Marathonisi met daarop de vuurtoren en het historisch museum in de Tzannetakis toren. Het mythische verhaal van het eiland gaat over Helena en Paris, de zoon van de koning van Troje. Zij zouden hier hun eerste nacht doorgebracht hebben.

Gythio, Peloponnesos

Caretta Caretta zeeschildpadden

Het kraakheldere zeewater zorgt voor een rijk onderwaterleven. De Caretta Caretta zeeschildpad komt hier vrij veel voor en zij leggen hun eieren op stranden in de buurt van Gythio. Mocht je begin juli in de buurt zijn, zou je maar zo een schildpad aan land zien komen om haar eieren te leggen. In augustus worden dan de eerste schildpadjes geboren.

Gythio, Peloponnesos

'De Mani'

Aan de zuidelijke Peloponnesos zijn drie schiereilanden, de middelste arm wordt 'de Mani' genoemd. De Mani staat bekend om haar knusse havenplaatsjes met tavernes en lokale visserij, waarbij kleinschalig toerisme de boventoon voert. De regio heeft prachtige baaien en stranden en historische plaatsen met de typische Mani-bouwstijl met huizen van lokaal natuursteen. Breng een bezoekje aan de grotten van Mani, de vele Byzantijnse kerkjes en Kaap Taenarum met de restanten van de Poseidontempel en haar mythologische verhalen.

Gythio, Peloponnesos
Ballon!