Stoupa, Peloponnesos

Stoupa, Peloponnesos Aan de zuidkust van de Peloponnesos, in de Golf van Messiniakos, ligt de charmante badplaats Stoupa. Je vindt er fijne, langzaam aflopende zandstranden waar je prima kunt snorkelen en een authentiek centrum met smalle straatjes met tavernes en terrassen. Stoupa is een prima uitgangspunt om middeleeuwse stadjes op de Mani te ontdekken en jezelf onder te dompelen in de verhalen uit de Griekse mythologie. Onderbreek je rondreis voor een paar dagen ontspanning in deze prachtige baai met kraakhelder water, waar je kleurige visjes en, met een beetje geluk, zelfs zeeschildpadden kunt spotten!

Bezienswaardigheden & activiteiten

Authentieke sfeer

In het centrum van het charmante Stoupa kun je maximaal genieten van Griekse lekkernijen in een van de vele tavernes. Op het menu staan kruidige souvlaki en keftedes, frisse tzatziki en verse Griekse salades. Maak na een traditionele stoofschotel met een koel glas Retsina een wandeling over de boulevard en geniet van de prachtige zonsondergang waar Stoupa bekend om staat. De sfeervolle huizen in Mani-stijl zijn gemaakt van natuursteen uit de omgeving en door de smalle straatjes doet deze vrije jonge badplaats toch authentiek en historisch aan.

Stoupa, Peloponnesos

Stranden

De bekendste stranden bij Stoupa zijn het langzaam aflopende zandstrand van Stoupa zelf en het Kalogrias strand in de prachtige baai ernaast. Naast lekker zwemmen kun je er ook prima snorkelen in het heldere zeewater. De stranden zijn verzorgd en er zijn betaalbare ligbedjes en parasols te huur. Je vindt aan het strand gezellige tavernes waar je zelfs direct vanaf het terras de visjes ziet zwemmen.

Stoupa, Peloponnesos

'De Mani'

Aan de zuidelijke Peloponnesos zijn drie schiereilanden, de middelste arm wordt 'de Mani' genoemd. De Mani staat bekend om haar knusse havenplaatsjes met tavernes en lokale visserij, waarbij kleinschalig toerisme de boventoon voert. De regio heeft prachtige baaien en stranden en historische plaatsen met de typische Mani-bouwstijl met huizen van lokaal natuursteen. Breng een bezoekje aan de grotten van Mani, de vele Byzantijnse kerkjes en Kaap Taenarum met de restanten van de Poseidontempel en haar mythologische verhalen.

Stoupa, Peloponnesos

Omgeving

Monemvasia

De historische vestingstad Monemvasia ligt op een rotsachtig schiereiland op ongeveer twee uur rijden van Stoupa. De bijzondere ligging met een boven- en benedenstad en de prachtige gebouwen maakt een bezoekje meer dan waard. Slenter door historische steegjes met huisjes en kerken, pak een terrasje op een van de pleintjes en bekijk het eeuwenoude kasteel. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Monemvasia, Peloponnesos
Ballon!