Fevik, Agder

Fevik, Agder Je vergeet bijna dat Fevik een eeuw geleden nog een bloeiende badplaats was. Een groot gebied rondom Fevik is tot nationaal natuurgebied uitgeroepen. Daardoor is het nu een rustig kustplaatsje is waar je heerlijk kunt ontspannen. Het Strandhotel herinnert nog aan de hoogtijdagen. Je kunt lekker een middagje relaxen aan het strand Storesand of de mooie 'Lysløypa på' wandeling maken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Strandhotel Fevik

Dit hotel is in de jaren dertig gebouwd, toen Fevik nog een echte vakantiebestemming was. Het is een van de weinige accommodaties uit die tijd die nog zijn overgebleven. Nog steeds is het een luxe hotel met geweldige restaurants en een schitterend zandstrand. Vele beroemde artiesten hebben dit hotel ontdekt. De Engelse schrijver Roald Dahl is hier ruim 30 jaar te gast geweest.

Strandhotel Fevik, Fevik

Storesand Strand

Op loopafstand van Fevik ligt het strand Storesand. Dit is een heerlijk zandstrand om je een middag te vermaken. Het ligt in een baai en het water loopt langzaam af, waardoor dit strand ook ideaal is voor kinderen.

Storesand Strand, Fevik

Sandodden Fort

Een van de kustversterkingen die door de Duitsers is gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog is het Sanddodden Fort. Je vindt de overblijfselen dichtbij het Strandhotel. Deze locatie is niet toevallig gekozen, het fort moest het Strandhotel Fevik beschermen. In de oorlog was dit namelijk door de Duitsers bezet. Bekijk de loopgraven en nog een aantal andere overblijfselen van het fort.

Sandodden Fort, Fevik

Lysløypa På

Rondom Fevik is een mooie wandeling van ongeveer vier kilometer lang: de Lysløypa På. De route bestaat uit drie lussen die met elkaar zijn verbonden. Je kunt deze dus ook inkorten. Wandel heerlijk door de bossen van het heuvelachtige gebied rondom Fevik.

Wandeling Lysløypa på, Fevik

Omgeving

Arendal

Arendal is een echte kuststad met een heerlijke haven en het prachtige oude centrum Tyholmen, met vele vakwerkhuizen. Ook de haven Pollen met de vele restaurants ligt in dit oude centrum van de stad. Bezoek een van de musea die Arendal rijk is of vaar naar het eiland Merdø om te genieten van de rust. Wie van sprookjes houdt moet zeker een bezoek brengen aan Arendal. De stad is ter inspiratie gebruikt voor de film Frozen.

Arendal, Agder

Nationaal park Raet

In nationaal park Raet ontdek je een wel heel bijzonder landschap. Aan het einde van de ijstijd trok een gletsjer zich terug en liet grote hoeveelheden, zand, klei en steen achter. Vooral in de zomermaanden is het een drukbezochte plek. Voornamelijk doordat het uit veel eilanden bestaat. Je kunt hier uitstekend kajakken, kanoën, varen, wandelen of genieten aan het strand.

Nationaal park Raet, Arendal
Ballon!