Krems an der Donau, Opper-Oostenrijk

Krems an der Donau, Opper-Oostenrijk Krems is een stad met meer dan duizend jaar aan geschiedenis. Dit voel je wanneer je door de oude straten struint, langs huizen die soms zelfs dateren uit de veertiende eeuw. Maar ondanks de zichtbare geschiedenis, doet deze kleine universiteitsstad niet stoffig aan. De vrolijke gekleurde huizen, de verschillende musea en gezellige terrassen waar je een lokale wijn kunt proeven, geven Krems een divers karakter.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Krems & Stein

In feite bestaat Krems uit twee oude stadsharten, die van Krems zelf en die van de 'wijk' Stein. Het is leuk om met een gids door de oude buurten te lopen en meer te leren over de verhalen die schuilgaan achter de oude, vrolijke gekleurde gevels. Verder kent Krems een aantal oude gebouwen, de oudste is de Gozzoburg. In dit gebouw vind je interessante, originele fresco's uit de vroege middeleeuwen.

Krems an der Donau, Opper-Oostenrijk

Musea

In Krems kun je je bij slecht weer goed vermaken met de musea aan de 'Kunstmeile'. Hier vind je binnen een route van zo'n kleine twee kilometer een aantal uiteenlopende bezienswaardigheden, waaronder twee kerken en verschillende musea. De 'Kunstmeile' is het thuis van onder andere de moderne State Gallery, het grappige, maar ook maatschappij-kritische Karikaturmuseum, en de prachtige verzameling van de Kunsthalle Krems in een oude fabriek.

Krems an der Donau, Opper-Oostenrijk

De Abdij van Göttweig

Krems ligt aan de Donau, waar buiten de stad druiven en abrikozen worden verbouwd. Dit gebied staat dan ook bekend om de heerlijke wijnen. In de stad kun je terecht bij verschillende wijnlokalen voor proeverijen. Buiten de stad is de Abdij van Göttweig een absolute aanrader. Omringd met wijnvelden ligt dit grote roze klooster op een heuvel tegenover de stad Krems. Het terras van de abdij biedt een prachtig uitzicht over de Donau,- en Wachau-vallei.

Krems an der Donau, Opper-Oostenrijk
Ballon!