Bad Hofgastein, Salzburgerland

Bad Hofgastein Bad Hofgastein ligt in het dal, Gasteinertal, waar je nog echt het traditionele Alpendal vindt met groene weiden en imposante bergtoppen. In dit dal vind je drie belangrijke dorpjes, waarvan Bad Hofgastein er een is. Bad Hofgastein is beroemd vanwege de verschillende thermen waar je heerlijk kunt ontspannen. Het plaatsje zelf is een echt oud stadje uit de middeleeuwen met historische handelshuizen en een bron met thermaal water. Ook kun je in Bad Hofgastein genieten van goed, culinair hoogwaardig, eten en zijn er talloze restaurants en barretjes te vinden.

Omgeving van Bad Hofgastein

Gasteinertal

Het gebied Gasteinertal is bekend vanwege haar kuuroorden en haar thermale bronnen. Daarnaast behoort dit gebied tot de top vijf van de grootste skigebieden van Oostenrijk en heeft het maar liefst tweehonderd kilometer aan skipistes. In dit dal liggen de dorpen Bad Gastein, Dorfgastein en Bad Hofgastein met allen hun eigen charme. Ook in de zomermaanden is het Gasteinertal een prachtig dal om te bezoeken vanwege de vele wandelpaden en fietspaden. Het golfen is hier verder een populaire activiteit.

Gasteinertal

Dorfgastein

Dorfgastein is het enige echte dorpje in dit dal en tevens bekend vanwege de thermale baden. Dit dorp is een goedkoper alternatief om te overnachten ten opzichte van Bad Gastein en Bad Hofgastein. In Dorfgastein liggen de druipsteengrotten van de Entrische Kirche. Dit is de grootste natuurlijke grot van de provincie Salzburg en wordt tevens gezien als 'krachtplaats' vanwege de hoge positieve aardstralen. Je kunt de grot alleen bezoeken onder leiding van een gids.

Dorfgastein, Gasteinertal

Bad Gastein

Bad Gastein wordt ook wel het Monte Carlo van de Alpen genoemd vanwege haar statige panden in het centrum van het dorp. Net als Bad Hofgastein en Dorfgastein heeft ook dit dorp een natuurlijke bron met thermaal water dat afkomstig is van de berg 'Graukogel'. Waar je niet omheen kunt in Bad Gastein is de waterval van ruim 341 meter hoogte die dwars door het dorp loopt. Op veel plekken in het dorp zie je de waterval tussen de gebouwen door. Vanaf de brug bij het Straubingerplatz heb je het beste uitzicht op de waterval en kun je goed naar beneden en boven kijken.

Bad Gastein, Gasteinertal

Actief

In het dal van Gasteinertal is meer dan zeshonderd kilometer aan wandelroutes, waarvan velen dwars door de ongerepte natuur voeren. Het is mogelijk om vanuit alle drie de plaatsen te starten en er zijn diverse lengtes en moeilijkheidsgradaties. Ook zijn er verschillende themawandelingen zoals het paddenstoelen-leer-pad, waarbij er langs de route informatieborden staan met uitleg over de paddenstoelen die er groeien in dit gebied. Ook is er een Sagenwandeling die je meeneemt in de rijke historie en lokale legendes van dit gebied. Naast de vele wandelingen die Gasteinertal rijk is kun je hier ook uitstekend fietsen en mountainbiken. Doordat veel fietspaden in het dal liggen heb je hier relatief veel vlakke fietspaden en kun je goed een rustige tocht maken. Met de mountainbike is het mogelijk om de gondel te nemen bij de Fulseck en dan de mooie route door de bergen terug te nemen naar het dal. Ook de golfliefhebbers kunnen zich in dit dal goed vermaken. Er is een indoor golfbaan die erg populair is en zelfs een 3D simulator om de techniek te analyseren.

Actief Gasteinertal

Welness

Het Gasteinertal is met name bekend vanwege haar kuuroorden en thermale bronnen. Het is dan ook zeker de moeite waard om naar een van deze thermale baden toe te gaan tijdens een verblijf in Bad Hofgastein. Je kunt naar de Felsentherme in Bad Gastein of naar de Alpentherme in Bad Hofgastein. Beide kuuroorden hebben een scala aan sauna's, stoomcabines en binnen- en buitenzwembaden waar je heerlijk een dag goed tot rust kunt komen. De vele baden zijn gevuld met het beroemde thermale water uit Gastein waarvan men zegt dat dit water mineraalrijk is, heilzaam en zorgt voor een ontspannen lichaam en geest.

Wellness Gasteinertal
Ballon!