Reisinfo Salzburgerland, Oostenrijk

Salzburgerland Zell am See Oostenrijk De Alpen rond de mooie stad Salzburg maken het Salzburgerland compleet. Hoge bergen, groene bergmeren en pittoreske stadjes wisselen elkaar af. Nationaalpark Hohe Tauern ligt deels in Salzburgerland en is één van de hoogtepunten van je vakantie.

Laten we beginnen in de stad van Mozart, Salzburg. In de Getreidegasse, dé winkelstraat van Salzburg, ligt het geboortehuis van Mozart. Deze kan je uiteraard bezoeken, chocoladeliefhebbers kunnen de speciale Mozartkugeln in deze winkelstraat vinden. De barokke Domkerk moet je bezoeken. De oude kerk werd meermaals herbouwd, maar vooral bijzonder is het klokkenspel uit de zeventiende eeuw. Dat Salzburg een muziekstad is zie je ook bij het kasteel Schloss Mirabell en de omliggende tuin. Hier werden scenes van The Sound of Music opgenomen. Neem ook zeker een kijkje in de vele kerken tijdens je stadswandeling door deze schitterende stad.

De Krimmler Wasserfälle is een must-see, in totaal is deze 380 meter hoog en klettert in drie fasen naar beneden. Natuurlijk een heerlijk wandeldoel en bereikbaar vanaf de Gerlos Strasse, een mooie route dwars door de bergen. Een andere route die niet mag ontbreken aan je autoreis door Oostenrijk is de Grossglockner Hochalpenstrasse. Deze 48 kilometer lange bergpas eindigt in Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, waar je uitzicht hebt op de Pasterze gletsjer en hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Uiteraard het beginpunt van diverse wandelingen, of de plek om gewoon even te ontspannen in het Panorama Restaurant met een lekker stuk Apfelstrudel.

De bekende wintersportgebieden zoals Saalbach-Hinterglemm, Zell am See en Kaprun zijn in de zomer ook een fantastische bestemming. Je vindt hier een uitgestrekt wandelnetwerk en ook talloze mountainbikeroutes. Deze nemen je mee langs groene alpenweides en de bergmeren nodigen uit om te zwemmen, zeilen, roeien en vissen. In Werfen ligt de grootste ijsgrot, deze Eisriesenwelt kan je ook in de zomer bezoeken. Zoek je nog meer avontuur, probeer dan eens de flying fox bij Saalfelden Leogang. Iets verderop in Saalbach-Hinterglemm ligt een grote hangbrug en een boomkroonpad. Het klimpark en waterpark Wasserwelt Wagrein is ook zeker een aanrader. Naast meerdere zwembaden en het klimpark vind je hier een wellness-oase.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!