Hallstatt, Opper-Oostenrijk, Tirol

Hallstatt, Opper-Oostenrijk Een stadje dat wereldwijd zo'n fenomeen is dat het in China werd nagebouwd tot de laatste steen: welkom in toeristische trekpleister Hallstatt. Het stadje met minder dan duizend inwoners is ongekend populair onder dagjesmensen. Het ligt op slechts een uur rijden van Salzburg en trekt mensen van over de hele wereld door de pittoreske bouwwerken en mooie ligging. Dé vreemde trekpleister zijn de bonte schedels van oud-bewoners van Hallstatt in het Beinhaus.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Zoutmijnen van Hallstatt

Een bijzonder uitje in Hallstatt zijn de zoutmijnen. Vroeger was zout kostbaar en met het resultaat van een opgedroogd meer, zo'n 250 miljoen jaar terug in de tijd, werd hier eeuwenlang zout gewonnen. Leer over de geschiedenis van de mijnwerkers, compleet gekleed in overall. Roetsj omlaag met dezelfde glijbanen waarmee de mijnwerkers zich verplaatsten en bekijk de levendige tentoonstellingen. Uiteindelijk sluit je de tour af met een mijntrein. Tip: denk aan warme kleding.

Zoutmijnen van Hallstatt, Opper-Oostenrijk

Beinhaus von Hallstatt

Naast de katholieke kerk van Hallstatt ligt de Sint-Michielskapel, met meer dan 600 handgeschilderde schedels van oud-bewoners van Hallstatt. Door de bergachtige omgeving worden de graven om de tien jaar hergebruikt. Men gelooft dat het beschilderen van schedels helpt om de identiteit van het individu te behouden.

De schedels van Beinhaus

Boottocht over de Hallstättersee

Een van de mooiste uitzichten op het stadje, krijg je vanaf het water. Daarom is het zeker aan te raden om met een boottour mee te gaan, of zelf een bootje te huren.

Boottocht over de Hallstättersee

Hallstatt Skywalk

Neem tijdens een bezoek aan Hallstatt een kabelbaantje omhoog naar het uitkijkplatform, de Skywalk. Dit platform bevindt zich op meer dan 300 meter hoogte boven het stadje en is een prachtig uitzichtpunt. Je kunt er ook voor kiezen om naar boven of beneden te wandelen, met onderweg een paar prachtige uitzichtpunten.

Hallstatt Skywalk

Vijf-Vingers-uitkijkpunt

Vijf verschillende uitkijkpunten die omhoog rijzen als vijf vingers aan een hand: dit is waar het Vijf-Vingers-uitkijkpunt zijn naam aan te danken heeft. Ieder platform biedt een uniek en prachtig uitzicht. Hoogtevrees? Dan kun je misschien beter het platform dat volledig van glas gemaakt is even overslaan!

Vijf-vingers-uitkijkpunt

Omgeving

Gosausee

Op een half uur rijden van Hallstatt vind je de drie meren van de Gosauseen, te beginnen met het prachtige meer 'Vorderer Gosausee'. Dit is het eerst meer in een reeks van drie, hierna volgen 'Gosaulacke' en 'Hinterer Gosausee'. De sprookjesachtige meren bieden allerlei soorten vermaak, van een dagje heerlijk luieren en zwemmen tot 'Klettersteigen' tegen de ruige bergwanden. Bekijk het meer van bovenaf vanaf de Gosaukamm waar je via de kabelbaan komt, bovenop de berg kun je prachtige wandelingen maken.

Voderer Gosausee
Ballon!