Albacete, Castilië-La Mancha

Albacete De provinciehoofdstad Albacete heeft een prachtige, hooggelegen binnenstad, genaamd Alto de Villa. Deze charmante, oude wijk bestaat uit smalle steegjes met veelal achttiende-eeuwse huizen en monumenten. Breng een bezoekje aan de historische kathedraal en struin door de sfeervolle straatjes op zoek naar de historie van Albacete. Ook staat de stad bekend om de van fabricage van messen, zwaarden en dolken. Net ten zuiden van Albacete ligt een van de bekendste wijnstreken van Spanje, de Valdepeñas. Maak eens een uitstapje en proef een wijntje onder de Spaanse zon bij een van de vele wijnhuizen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kathedraal San Juan Bautista

In de oude bovenstad, de Alto de Villa, staat de gotische kathedraal San Juan Bautista. Binnen vind je een rijk versierd hoogaltaar, indrukwekkende schilderijen en fraaie, gebrandschilderde ramen. De kerk is gebouwd in de zestiende eeuw als vervanger van een oude Moorse moskee.

San Juan Bautista kathedraal

Passage de Lodares

: Een van de mooiste locaties in Albacete is de Passage de Lodares. Deze galerij uit de 1925 is een fraai stukje architectuur, gebouwd in modernistische stijl. In de sfeervolle galerij zijn een aantal winkeltjes en barretjes gevestigd. Vergeet vooral niet naar boven te kijken naar het indrukwekkende dak van ijzer en glas.

Albacete

Museum van Albacete

Bezichtig de archeologische collectie in het Museo de Albacete, welke deel uit maakt van het Museum voor Schone Kunsten (Museo de Bellas Artes) in het stadspark Abelardo Sanchez. Dit museum bestaat al sinds 1968 en bezit veel oudheidkundige voorwerpen waaronder Romeinse mozaïeken en Iberisch keramiek.

Albacete

Parque de Abelardo Sanchez

In het lager gelegen gedeelte van Albacete vind je het Parque de Abelardo Sanchez. Je kunt hier even bijkomen van de stad en een wandeling maken langs vijvers en schaduwrijke bomen. Ook leuk voor kinderen, omdat er regelmatig educatieve activiteiten worden georganiseerd. Hier bevindt zich ook het Museo de Albacete met een archeologisch museum en een modern museum voor Schone Kunsten.

Albacete

Museo de la Cuchillería

Museo de la Cuchillería betekent het Messenmuseum. Een van de belangrijkste ambachten in Albacete was de productie van messen. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis en er is een uitgebreide messencollectie.

Albacete
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!