Reisinfo Extremadura, Spanje

Extremadura De Extremadura is het mooie binnenland van Spanje, tegen de grens met Portugal. De ongerepte regio heeft een eeuwenoude geschiedenis en deze zie je terug in de prachtige stadjes die het gebied rijk is. Liefhebbers van Ibericoham opgelet, de jámon komt hier vandaan en je kan deze dan ook overal vinden.

Trujillo is één van de authentieke parels van de regio, het oude centrum is nog steeds volledig ommuurd. Dwaal door de smalle straatjes, over de gezellige pleinen en kijk je ogen uit naar alle prachtige gebouwen. Op de heuvel boven het stadje kan je het negende-eeuwse kasteel bezoeken, er is verrassend veel van bewaard gebleven. Het middeleeuwse centrum van Cáceres staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, ook hier vind je prachtige gebouwen aan de nauwe straatjes. De stad heeft verschillende torens, waar elk jaar weer ooievaars nestelen. Bij de stad Mérida liggen veel overblijfselen uit de Romeinse tijd en ze zijn goed gerestaureerd. Er zijn onder meer twee theaters, een oude brug, een aquaduct en de oude tempel van Diana. Andere aanraders zijn de stadjes Hervas, Plasencia, Badajoz en Guadelupe.

Nationaal Park Los Barruecos is een natuurpark met allerlei rotsen die in het groene, waterrijke landschap staan. In het voorjaar nestelen ook hier veel ooievaars. Op je wandelingen kan je prehistorische rotsschilderingen zien. Nationaal Park Monfragüe is een van de grootste mediterrane bossen in Spanje. Uiteraard kan je hier uitstekend wandelen, in de bergen, maar ook langs de rivieren de Taag en de Tiétar. In het park leven veel monniksgieren en keizersarenden, je zult deze zeker boven je zien zweven. Verder kan je hier zwarte ooievaars, oehoe's, otters, herten, lynxen en mangoesten tegen komen. Naast wandelen kan je hier goed kajakken en mountainbiken. Op de verschillende wandelroutes staan uitkijkpunten, waar je de vogels beter kunt zien.

Het spookstadje Granadillo is een waar openluchtmuseum. Het werd verlaten bij de aanleg van het stuwmeer, maar wordt inmiddels fraai gerestaureerd. Naast de oude huizen kan je de oude stadsmuren zien en beklimmen. Het stuwmeer zelf is een vogelparadijs. Een leuk daguitstapjes tijdens je autovakantie in Extremadura.

Ballon!