Reisinfo Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Hoewel je bij Noordrijn-Westfalen al snel aan industrie denkt, bestaat een heel groot deel van de regio uit natuur. Düsseldorf is de hoofdstad van de regio. In ieder dorp of stad in de regio is wel een kathedraal te vinden, waarvan de dom van Keulen de bekendste en meest karakteristieke is. Daarnaast is er altijd een kasteel, burchtruïne, abdij of klooster in de buurt.

Keulen, Duitsland
Düsseldorf, Duitsland

Wie voor de natuur naar Noordrijn-Westfalen reist, wacht een divers landschap. Van het vulkanische landschap van de Eifel, de bossen in het Teutoburgerwoud tot de bergen in Siegerland-Wittgenstein. Door de hele regio zijn fiets- en wandelroutes te vinden. Een van de bekendste is de 100-Schlösserroute die met vier rondwegen meer dan honderd burchten, kastelen, landhuizen en landgoederen in het Münsterland met elkaar verbindt. Ook voor mountainbiken en langlaufen zijn diverse routes te vinden en skiën doe je natuurlijk in Winterberg van de 842 meter hoge Kahler Asten.

Ook watersportliefhebbers kunnen terecht in Noordrijn-Westfalen. Er zijn veel stuwdammen gebouwd waardoor je op de stuwmeren terecht kunt voor allerlei wateractiviteiten. Dan zijn er nog de mijnen. In Rhein-Erft wordt in drie mijnen zo’n 75% van de Duitse steenkool gedolven. De tegenwoordig gesloten mijnen vertellen je spannende verhalen uit het verleden. Het meest indrukwekkende industriële monument is waarschijnlijk de Zeche Zollverein, opgenomen als UNESCO Werelderfgoed.

Als liefhebber van kunst en cultuur bezoek je het Ludwig Museum in Keulen. Hier is de grootste Amerikaanse Popart verzameling buiten de Verenigde Staten te vinden. In Münster vind je het enige Pablo Picassomuseum van Duitsland. Ook in de musea K20 en K21 in Düsseldorf zijn naast een aantal werken van Pablo Picasso ook werken van Henri Matisse en Piet Mondriaan te bewonderen.

Rondreizen door Noordrijn-Westfalen, Duitsland

De rondreis Urbanana laat je kennismaken met de regio Noordrijn-Westfalen. Het routevoorbeeld hieronder laat je de highlights zien. Je kunt een aantal zaken zelf installen, maar ook helemaal zelf de route aanpassen via de knop 'bewerk in routeplanner'.

Kijk je vanuit een satelliet naar Keulen, Düsseldorf en het Ruhrgebied, dan zie je dat deze stedelijke regio de vorm van een banaan heeft. Vandaar dat deze urban jungle ook wel 'urbanana' genoemd wordt. Hier in het westen van Duitsland ontdek je creatieve en bijzondere hotspots. Grote steden als Essen, Duisburg en Dortmund staan bekend als de 'Kohlenpott'. Vroeger was dit gebied het centrum van de kolenindustrie, maar tegenwoordig ga je hier op avontuur naar bruisende steden en industrieel erfgoed. Het Ruhrgebied is trendy en heeft vele gezichten. Kortom: meer dan een bezoekje waard!

DortmundKeulenDüsseldorfDüsseldorf
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!