Reisinfo Rijnland-Palts, Duitsland

Burg Eltz Rijnland-Palts De vakantieregio Rijnland-Palts is een aangename verrassing voor de natuurliefhebber. De vele wijngebieden, het diverse landschap en historische stadjes nodigen uit tot een veelzijdige vakantie in deze regio in het zuidwesten van Duitsland.

Een van de meest geliefde plaatsen aan de Moezel is Bernkastel-Kues. Typerend voor de stad zijn de middeleeuwse vakwerkhuizen. Een van de oudste steden van Duitsland, Koblenz is gelegen aan de Rijn en de Moezel. Breng een bezoek aan het keurvorstenpaleis, slot Koblenz en struin over de kilometerslange promenade. Voor wie de stad vanuit een ander perspectief wil bekijken, kan vanuit het oude centrum de panoramacabine richting het fort nemen. Vanuit de glazen kabelbaan heb je spectaculair uitzicht over de stad en de twee rivieren. Naast Koblenz, kent de regio een aantal andere steden die bekend staan als de ‘romantische steden’.

In de zogenoemde ‘edelsteen- en garnizoensstad’ Idar-Oberstein kom je alles te weten over het productieproces van edelstenen. In de stad Worms vind je veel Europese cultuurgeschiedenis, van Joods erfgoed tot de Reformatie. De omgeving van Worms wordt gevormd door het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied van Duitsland.

In Rijnland-Palts vind je in totaal acht natuurparken. Naast de vele outdoor activiteiten, leiden de diverse wandelroutes je langs burchten, kastelen en musea. Daarnaast heeft de regio een aantal UNESCO Werelderfgoed locaties. In de stad Trier, dat ook wel het tweede Rome wordt genoemd, vind je gebouwen als Porta Nigra, het amfitheater en de keizerlijke thermen. Allen erfenissen uit de Romeinse tijd. Een van de meest indrukwekkende kerken van West-Europa vind je in het dorpje Speyer, in het zuiden van de regio. Het is de laatste rustplaats van acht Duitse keizers en koningen. De crypte is tot op heden in zijn oorspronkelijke staat behouden gebleven. In het noorden van de regio ligt de Vulkaaneifel, met ongeveer 350 kleine en grote vulkanen, lavastromen, talloze mineraal- en koolzuurbronnen, rood zandsteen en tropische kliffen.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan