Reisinfo Rijnland-Palts, Duitsland

De vakantieregio Rijnland-Palts is een aangename verrassing voor de natuurliefhebber. De vele wijngebieden, het diverse landschap en historische stadjes nodigen uit tot een veelzijdige vakantie in deze regio in het zuidwesten van Duitsland.

Koblenz, Duitsland
Koblenz, Duitsland

Een van de meest geliefde plaatsen aan de Moezel is Bernkastel-Kues. Typerend voor de stad zijn de middeleeuwse vakwerkhuizen. Een van de oudste steden van Duitsland, Koblenz is gelegen aan de Rijn en de Moezel. Breng een bezoek aan het keurvorstenpaleis, slot Koblenz en struin over de kilometerslange promenade. Voor wie de stad vanuit een ander perspectief wil bekijken, kan vanuit het oude centrum de panoramacabine richting het fort nemen. Vanuit de glazen kabelbaan heb je spectaculair uitzicht over de stad en de twee rivieren. Naast Koblenz, kent de regio nog enkele steden die bekend staan als de ‘romantische steden’.

In de zogenoemde ‘edelsteen- en garnizoensstad’ Idar-Oberstein kom je alles te weten over het productieproces van edelstenen. In de stad Worms vind je veel Europese cultuurgeschiedenis, van Joods erfgoed tot de Reformatie. De omgeving van Worms wordt gevormd door het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied van Duitsland.

In Rijnland-Palts vind je in totaal acht natuurparken. Naast de vele outdoor-activiteiten, leiden de diverse wandelroutes je langs burchten, kastelen en musea. Daarnaast heeft de regio een aantal UNESCO Werelderfgoed locaties. In de stad Trier, dat ook wel het tweede Rome wordt genoemd, vind je gebouwen als Porta Nigra, het amfitheater en de keizerlijke thermen. Allen erfenissen uit de Romeinse tijd. Een van de meest indrukwekkende kerken van West-Europa vind je in het dorpje Speyer, in het zuiden van de regio. Het is de laatste rustplaats van acht Duitse keizers en koningen. De crypte is tot op heden in zijn oorspronkelijke staat behouden gebleven. In het noorden van de regio ligt de Vulkaaneifel, met ongeveer 350 kleine en grote vulkanen, lavastromen, talloze mineraal- en koolzuurbronnen, rood zandsteen en tropische kliffen.

Rondreizen door Rijnland-Palts, Duitsland

Enkele van onze rondreizen combineren goed met deze regio in Midden-Duitsland. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Rondreis De hoogste pieken van Europa

Bezoek de hoogste toppen van Europa tijdens deze camperrondreis dwars door de indrukwekkende Alpen. Je toert over kronkelende bergpassen met onderweg de prachtigste uitzichten. Naast natuur bezoek je ook sfeervolle bergdorpjes. Via Berchtesgaden in Beieren reis je naar Oostenrijk. Je bezoekt Nationaal Park Hohe Tauern, het koninklijke Lech en natuurpark Karwendel. Je vervolgt je camperreis naar de mooiste bergpieken van Zwitserland en voor bergdorp Davos en de Matterhorn bij het mondaine stadje Zermatt.

Grossglockner, bij Matrei, Hohe TauernHintersee berchtesgadenLech Vorarlberg OostenrijkMatterhorn Zermatt Zwitserland
Ballon!