Reisinfo Sicilië, Italië

Maak een rondreis over Sicilië, niet alleen het grootste eiland van Italië, maar ook van de gehele Middellandse Zee. Een veelzijdig eiland dat bekendstaat om een rijk cultureel erfgoed vanuit verschillende overheersers, prachtige ruige natuur met de vulkaan Etna als hoogtepunt, en de beruchte Siciliaanse maffia waar je als toerist overigens niet bang voor hoeft te zijn. Het is een eiland waar tradities en sterke familiebanden een grote rol spelen in het leven van de bewoners.

Palermo op Sicilië, Italië
Sicilië, Italië

Palermo is de hoofdstad van het eiland en hier zie je een interessante mix van mediterraanse en moorse invloeden in de gebouwen terug. In Catánia, op Palermo na de grootste stad, vormt de besneeuwde bergtop van de Etna het decor van de stad en kenmerkt het zwarte lavasteen de paleizen en kerken in het centrum. Wie aan Sicilië denkt, denkt aan de vulkaan de Etna. Hoewel er nog weleens kleine uitbarstingen zijn, kan de vulkaan het grootste deel van de tijd veilig beklommen worden doordat het gemonitord wordt.

Andere hoogtepunten van Sicilië zijn de barokke stad Noto dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het archeologische park Neapolis van Siracusa wat vol met Griekse en Romeinse overblijfselen zit. Vallei van de tempels bezoek je in Agrigento. Vele stadjes op het eiland hebben een oud middeleeuws centrum met prachtige kathedralen en typische kronkelige steegjes waarin je kan verdwalen. Het Italiaanse dolce vita vind je ook terug in de eigen Siciliaanse keuken. Laat je verrassen door een broodje ijs, de zoetige lekkernij cannoli of de risottoballetjes Arancini. Ook het bekende pastagerecht all Norma dat veelvuldig op onze menukaarten te vinden is, komt oorspronkelijk uit Sicilië.

Ook aan mooie zandstranden en gezellige badplaatsen geen gebrek in Sicilië. In het noorden ligt Cefalú, een kustplaatsje dat haar naam te danken heeft aan de hoedvormige rots die boven het centrum uitsteekt. Het wordt als één van de mooiste plaatsjes van het eiland beschouwd. In de chique en populaire badplaats Taormina combineer je het strand met het oude centrum waar het Romeinse amfitheater een blikvanger is. Het witte zandstrand en heldere water geven San Vito Lo Capo een Caribisch sfeertje.

Rondreis over Sicilië, Italië

We hebben een prachtige rondreizen over Sicilië in Italië voor je. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Maak kennis met het onontdekte Zuid-Italië. Je reist van Napels naar de hak van de laars, Apulië (ook wel Puglia genoemd) en door Calabrië. Nadat je de straat van Messina bent overgestoken, kom je aan op het intrigerende eiland Sicilië.

PalermoStromboliAlberobelloPizza in Napels

Sicilië is in Italië een geval apart. Het is onder andere overheerst geweest door Grieken, Romeinen, Spanjaarden, Noormannen en Arabieren en daarvan vind je veel terug op dit intrigerende eiland. Tijdens deze reis bezoek je de hoofdstad Palermo en kun je een tocht maken over de nog altijd actieve vulkaan Etna en een prachtige boottocht naar de Eolische Eilanden, met als hoogtepunt Stromboli.

CefaluAgrigento, Vallei van de TempelsStromboliPalermo
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!