Marnix Smalbil

Noorwegen Soms heb je niet veel woorden nodig om te zeggen hoe je je ergens over voelt. In mijn geval: ik hou van Europa! Met de nodige reiskilometers achter de boeg over dit mooie continent, vertel ik je graag in geuren en kleuren over de eindeloze naaldbossen in Scandinavië, de ongerepte westkust van Portugal en alles daartussen in. Europa is misschien wel het meest diverse continent dat er is, zowel geografisch, historisch als cultureel.

Wensenlijst

  • Een lange camperrondreis maken door Slovenië, Kroatië, Albanië en Griekenland!
  • Met de camper naar de Noordkaap en dan terug via Finland en de Baltische Staten
  • Overwinteren in Portugal en de westkust verder ontdekken

Zweden & Noorwegen

Als het gaat om campervakanties dan staan Zweden & Noorwegen nog altijd met stip op 1. Je kunt hier geweldig mooi wildkamperen in de ongerepte natuur, dat geeft mij het échte gevoel van vrijheid. Ik weet nog goed dat we bij een kabbelend riviertje kampeerden, een kampvuur maakten onder de sterrenhemel en broodjes gingen bakken boven het vuur. Kan het nog idyllischer? Hoogtepunten: Nationaal park Fulufjället in Zweden, Hallingskarvet National Park in Noorwegen.

Noorwegen

De wilde westkust van Portugal

De Zuidwest-kust van Portugal is me het meest bijgebleven tijdens een rondreis. Het is hier zo sereen en rustig, je hebt vaak hele stranden voor jezelf en kunt eindeloos langs de kliffen struinen. Pas wel op voor hoogwater bij smalle stranden onderaan de kliffen, het kan best gevaarlijk zijn om te ver te wandelen want je kunt zomaar vast komen te zitten als het vloed wordt. Ik spreek uit ervaring ;) Hoogtepunten: Zuidwest-Alentejo and Vicentine Coast Natural Park

Westkust, Portugal

De Sierra Nevada in Spanje

Ik bezocht in 2023 een goede vriend in het stadje Orgiva, gelegen in de regio Alpujarras in de provincie Granada in Zuid-Spanje. Toegegeven, ik had me niet verdiept in deze regio en was daardoor blij verrast en zwaar onder de indruk. Het stadje Orgiva heeft een unieke sfeer dankzij de mix van Spaanse tradities en de levendige internationale gemeenschap. Het ligt aan de voet van de Sierra Nevada en de omgeving kent de meest schilderachtige landschappen met bergen, valleien en rivieren. Vele wandeltochten later kan ik concluderen dat deze regio zeker het bezoeken waard is!

Spanje
Ballon!
{{javascripts}}