Diana van Gelder

Reisadviseur Diana Met al 33 jaar ervaring achter de balie van een reisbureau, kan ik gelukkig zeggen dat ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik heb veel van Europa gezien. Maar wel voornamelijk het zuidelijke deel. Ik hou heel erg van de mediterrane sfeer: de bootjes in de havens, de restaurantjes en de sfeervolle dorpjes!

Favoriete plekken:

  1. Altea
  2. Valencia
  3. Alicante
  4. De Italiaanse Meren
Reisadviseur Diana

Op mijn bucketlist

  1. Bilbao in Noord-Spanje
  2. Een combinatie van Granada, Sevilla, Cordoba

Kroatië

In Istrië in Kroatië vind ik het plaatsje Rovinj een echte aanrader. Kroatië is een prachtige duik/snorkel bestemming. Omdat de kust hier rotsachtig is, heb je prachtig helder blauw water.

Reisadviseur Diana

Italië

Italië vind ik ook altijd heel fijn om naar toe te gaan. We zijn een aantal jaren in de mei vakantie naar het Gardameer gegaan. Zowel met het vliegtuig als met de auto. Het Gardameer is in de zomer eigenlijk te druk en in het voorjaar is het er zo fijn! De weg rond het Gardameer is dan vrij rustig en alles leeft al volop, iedereen heeft er weer zin in! Helaas hebben we het niet altijd getroffen met het weer. Maar zodra het een mindere dag was, bezochten we steden als Milaan, Venetië en Verona. Dit is vanaf het Gardameer prima te bezoeken.

Reisadviseur Diana

Frankrijk

Frankrijk is prachtig, de stranden van Bretagne en Normandië of de Franse Rivièra. Ook het binnenland is prachtig. En alles op rijafstand van Nederland.

Spanje

Maar de fijnste bestemming vind ik toch wel Spanje. Misschien omdat ik er tijdens mijn schooltijd stage heb gelopen. De Costa Brava is goed te doen met de auto. Hier kun je de mooie baaitjes bezoeken, maar ook steden als Gerona, Figueres (Dali) en natuurlijk Barcelona. Leuk om dan een voetbalwedstrijd te bezoeken in Camp Nou. De Costa Blanca heeft een minder bekend achterland, maar ook hier is het prachtig. De kustplaatsen Albir en het schilderachtige plaatsje Altea zijn zeker een bezoekje waard. Aan de Costa del Sol is mijn favoriete plaats Nerja, dit plaatsje wordt ook wel het balkon van Europa genoemd. Ook heb ik de stad Sevilla bezocht, daar zou ik wel weer eens naar terug willen. Niet voor niets volg ik sinds drie jaar Spaanse les.

Reisadviseur Diana
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
{{javascripts}}